Kaarten-app Here van Nokia komt binnenkort uit

Alieke van Sommeren
0

Here logoNaar verwachting komt binnen enkele weken de nieuwe gratis kaarten-app Here van Nokia uit op iOS voor de iPhone en iPad. De Android-SDK  wordt begin 2013 verwacht. Here is gebaseerd op HTML 5 en bevat offline opties, routes voor het reizen met het openbaar vervoer en spraaknavigatie voor voetgangers.

Nokia geeft aan op deze manier 20 jaar ervaring op het gebied van locatieservices nu op nieuwe apparaten en besturingssystemen in te kunnen zetten. Om de 3D-inhoud in de navigatie-app te verbeteren, wil Nokia het bedrijf Earthmine overnemen voor het einde van dit jaar. Ook is het bedrijf een samenwerking aangegaan met Mozilla om de diensten van Here te integreren in het nog te verschijnen Firefox OS.

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Windows 11 knipprogramma kwetsbaar voor gevoelige informatie

In het knipprogramma van Windows 11 is een kwetsbaarheid ontdekt bij het opslaan van screenshots. De kwetsbaarheid zorgt ervoor dat bij het bijsnijden...

Energie besparen: tips voor optimaliseren, monitoren en undervolten

Download de gratis mini-gids over energie besparen met o.a. tips voor je (IT-)apparatuur, monitoring met P1-monitor en je pc undervolten.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er