Jubileumactie: Doe mee en win !!!

Redactie
0
Panasonic Viera TX-L32ET5

Lcd-tv Panasonic Viera TX-L32ET5

In november 2012 is het precies 15 jaar geleden dat het eerste nummer van c’t magazine voor computertechniek verscheen. Ter ere hiervan hebben we een bijzondere jubileumactie opgezet, waarbij een aantal bijzonder aantrekkelijke prijzen te winnen zijn. De prijzenpot bestaat onder andere uit de Panasonic Viera TX-L32ET5 lcd-tv, de Nokia Lumia 900 Windows Phone, de Qnap Turbo NAS TS-269L en van AVM een pakket bestaande uit de AVM FRITZ!Box 7390, FRITZ!Fon, FRITZ!Repeater 300E en FRITZ!Powerline.

Voorwoord

Als redactie zien we het als onze plicht om alle ontwikkelingen en nieuwtjes op een zo neutraal mogelijke manier te beschrijven, terwijl we ook commercieel gezien succesvol willen zijn. Een blad bestaat immers niet zonder lezers en adverteerders. Toch is een redacteur ook maar een mens en heeft hij dus een plek nodig waar hij zijn persoonlijke mening of denkbeelden onder de aandacht kan brengen. Het voorwoord is vaak dan ook een van onze grootste uitdagingen.

Qnap Turbo NAS TS-269L

Qnap Turbo NAS TS-269L

Wie de editorials van de afgelopen 15 jaar terugleest, ziet dat we daarin verschillende bedrijven de hemel in hebben geprezen of tegen het zere been hebben getrapt. Een andere keer ging het om een vurig betoog om een bepaalde ontwikkeling te stimuleren of om beangstigende ontwikkelingen onder de aandacht te brengen. Een ander thema dat door de jaren heen steeds weer terugkeert, is de keuze van het juiste gereedschap, of zoals de Engelsen fraai zeggen: The right tool for the right job. Want of het nou gaat om pc’s, robotstofzuigers, smartphones of tablets, door de jaren heen hebben we de gekste dingen getest.

Maar buiten de hardware zijn diverse andere thema’s de revue gepasseerd, zoals privacy, beveiliging en ontwikkelingen op medisch gebied. Ook internet, juridische kwesties zoals garantie of het auteurs(on)recht en de keuze van het enige juiste besturingssysteem weet redacteuren steeds weer te motiveren om duidelijk stelling te nemen.

Afbeelding van AVM-producten zoals FRITZ!Box 7390, FRITZ!Fon, FRITZ!Repeater 300E en FRITZ!Powerline

FRITZ!Box 7390, FRITZ!Fon, FRITZ!Repeater 300E en FRITZ!Powerline

Maar na meer dan 150 editorials van onze redacteuren vinden we het nu de hoogste tijd dat ook lezers in de gelegenheid worden gesteld om hun schrijftalent en opinie internationaal te etaleren (c’t wordt behalve in Nederland en België bijvoorbeeld ook in Suriname en op de Antillen gelezen).

Qua onderwerpen heb je hierin de vrije keus. Om je een klein beetje op gang te helpen, hebben we wat ideeën op een rij gezet. Stoor je je bijvoorbeeld aan de gedragsverandering die mensen ondergaan zodra ze in de buurt komen van computers, gadgets of techniek? Zijn er de afgelopen jaren ontwikkelingen of producten geweest die je leven compleet op zijn kop hebben gezet of je flink op de kast wisten te jagen? Of denk eens terug aan groots aangekondigde lanceringen die uitmonden in een totale mislukking, of totaal ongeloofwaardige beweringen. Of misschien wil je wel een editorial schrijven die zich afspeelt in 2020 met alle nieuwtjes van die tijd?

Alles mag, zolang je de tekst maar beperkt houdt tot maximaal 2500 tot 3000 tekens (inclusief spaties) en enkele vermakelijke of snedige paragrafen weet te produceren.

Hoe doe je mee?

Nokia Lumia 900

Nokia Lumia 900

Om alles in nog enigszins in goede banen te leiden, hebben we wat huisregels en actievoorwaarden opgesteld. Het insturen van een voorwoord betekent dat je met deze huisregels en de actievoorwaarden akkoord gaat.
 1. Verstuur je inzending voor dinsdag 1 januari 12:00 uur naar [email protected].
 2. Gebruik als onderwerpregel “Jubileumactie”.
 3. Alleen inzendingen als TXT-bijlage worden geaccepteerd.
 4. Vergeet verder niet je volledige naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en eventueel je abonneenummerte vermelden. Onder abonnees verloten we namelijk nog wat extra prijzen.
 5. Je gegevens worden alleen gebruikt voor het uitreiken van eventuele prijzen.
 6. Alle inzendingen worden beoordeeld door een speciaal voor deze gelegenheid samengestelde jury.

Lees tot slot ook onderstaande spelregels nog even door.

Actievoorwaarden

 • De ingestuurde tekst mag nog nergens, maar dan ook echt helemaal nergens – dus ook niet op een forum of op je eigen website – eerder gepubliceerd zijn;
 • De tekst mag geen rechten van derden schenden;
 • Door deelname geef je F&L/c’t magazine het alleenrecht om de tekst (onder vermelding van jouw naam) als eerste te publiceren;
 • Door deelname geef je F&L/c’t het enkelvoudig, tijdelijk en ruimtelijk onbeperkt, kosteloos gebruiksrecht om de inhoud te verspreiden, vermenigvuldigen en/of publiek toegankelijk te maken, ook in aangepaste/ingekorte vorm, in alle media, voor zover dat valt binnen de kaders van publicatie, promotie dan wel nieuwsvoorziening rond dit thema;
 • Elke deelnemer kan maximaal één prijs winnen;
 • F&L/c’t is op geen enkele wijze aansprakelijk voor eventuele schade die voortvloeit uit deelname, noch voor eventuele technische storingen of gebreken aan het product of vertragingen met betrekking tot de toezending van de prijs;
 • Deelname is alleen mogelijk voor personen van 16 jaar en ouder. Ben je jonger dan moet je je ouders op de een of andere manier zien te overtuigen om je inzending langs onze jury te krijgen. Maar dat zien we dan wel.
 • Medewerkers van F&L alsmede hun directe familieleden zijn uitgesloten van deelname;
 • Gewonnen prijzen kunnen niet worden ingewisseld voor geld;
 • Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd;
 • Op deze actievoorwaarden is het Nederlandse recht van toepassing.

Succes en veel schrijfplezier!

Deel dit artikel

Lees ook

Netflix-account delen? Omzeilen van het verbod op delen doe je zo

Netflix is begonnen met het actief aanpakken van gebruikers die hun account delen met anderen. De streamingdienst tolereert deze praktijk niet langer....

Internet en tv prijsverhogingen maken overstappen steeds aantrekkelijker

Uit een onderzoek van prijsvergelijker Pricewise blijkt dat de kosten voor standaard internet (100 Mbit/s) de afgelopen jaren zijn gestegen, terwijl d...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er