JavaScript: Electron 9.0 besteedt meer aandacht aan de juiste spelling

Noud van Kruysbergen
0

Het JavaScript-framework Electron, ontwikkeld door GitHub, is nu beschikbaar in versie 9.0. Naast enkele API aanpassingen, biedt het framework een verbeterde spellingscontrole en efficiëntere window-event-handlers onder Linux.

De nieuwe versie van het framework, die is afgestemd op cross-platform-toepassingen, bevat de gebruikelijke updates voor Chrome, Node.js en V8, die nu worden ondersteund in de respectievelijke versies 83, 12.14 en 8.3. Verder hebben de Electron ontwikkelaars de spellingschecker van Chrome, die in de vorige versie geïntroduceerd is, en de window-events-handler onder Linux herzien.

Woordenboek aanpassen

Sinds Electron 8.0 kunnen JavaScript-ontwikkelaars de spellingscontrole van Chrome gebruiken. In de nieuwe versie zijn nu uitgebreide opties voor individuele vermeldingen in het woordenboek beschikbaar. Dankzij aanpassingen in de sessie-API’s kun je u je uw eigen woorden toevoegen met session.listWordsFromSpellCheckerDictionary of ze verwijderen met session.removeWordFromSpellCheckerDictionary.

De PDF-viewer, ook bekend van Chrome en gebaseerd op pdfium, is nu beschikbaar. Het team heeft zich toegelegd op de pre-caching van IsWindowStateEvent() XAtom om de efficiëntie van de window-events-handlers onder Linux (PR 23260) te verbeteren. Belangrijker voor Electron-gebruikers zijn misschien de weggevallen API’s en drie breaking changes : de API’s <webview>.getWebContents en webFrame.setLayoutZoomLevelLimits zijn gemarkeerd als deprecated en verwijderd, terwijl shell.openItem gemarkeerd is en vervangen is door asynchrone shell.openPath.

Breaking Changes in Electron 9.0

Met het oog op toekomstige projecten moeten ontwikkelaars er ook rekening mee houden dat de remote-module verwijderd gaat worden en naar userland moet worden verplaatst. Die moet je daarom niet meer gebruiken zonder enableRemoteModule: true.

Om te voldoen aan de komende eisen met betrekking tot native node-modules, die in de toekomst bij het laden in het renderer-proces N-API of Context Aware moeten zijn, is app.enableRenderProcessReuse nu standaard ingesteld op True.

Aangezien het oude serialisatiealgoritme niet meer beschikbaar is in Electron 9.0, wordt bij het verzenden van niet-serialiseerbare objecten de foutmelding “Object could not be cloned” gegenereerd. Het Electron-team had het verzenden van dergelijke objecten via IPC in versie 8.0 al als deprecated gemarkeerd

Inzicht en vooruitzichten

Een blogpost over de release geeft een compleet overzicht van alle nieuwe functies. Het overzicht van de Breaking Changes somt een vooruitblik op geplande en toekomstige belangrijke veranderingen op. Te beginnen met Electron 10 moet bijvoorbeeld contextIsolatie standaard van false op true worden ingesteld, omdat zonder de expliciete isolatie willekeurige code in een rendererproces toegang tot electron-interna of het preload-script van een app kan krijgen.

 

c't mrt/2021

Deel dit artikel

Lees ook

Veel keuze in gaming-laptops

Er is keuze genoeg als je een gaming-laptop zoekt, maar hij moet wel passen bij jouw wensen. Ga je voor brute kracht of liever iets compacters en univ...

Sophos presenteert next-gen beveiliging voor Snapdragon

Sophos introduceert Intercept X endpoint-bescherming voor 5G-pc's die worden aangedreven door de Snapdragon-computerplatforms van Qualcomm Technologie...

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er