iOS-apparaten te hacken via oplader

Alieke van Sommeren
0

Apple laderEen groep onderzoekers heeft bekendgemaakt dat het mogelijk is om via een speciaal geprepareerde oplader iOS-apparatuur te hacken. De onderzoekers van het Georgia Institute of Technology zouden minder dan een minuut nodig hebben gehad om een iOS-apparaat te infecteren met malware.

Het team wil op de komende Black Hat security conferentie in Las Vegas hun conceptlader demonstreren. Zonder interactie van de gebruiker kan er software  buiten de Apple Store om worden geïnstalleerd. Een jailbreak is niet vereist. De hack is toepasbaar op de meest recente hardware met de meest recente versie van iOS.

Er zijn nog niet veel details blootgegeven over de aangepaste lader, die een BeagleBoard computer bevat. Door de grootte van het BeagleBoard is het niet mogelijk om een normale lader te gebruiken, maar het concept is met een beperkt budget en weinig tijd in elkaar gezet. De onderzoekers geven aan dat kwaadwillenden met meer geld en tijd mogelijk een bestaand formaat lader kunnen modificeren.

Meer over

iOS

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er