Intelligent keyboard herkent gebruiker en laadt zich tijdens typen op

Noud van Kruysbergen
0

keyboardOnderzoekers uit China en Amerika hebben een toetsenbord ontwikkeld dat een gebruiker kan identificeren aan zijn typgedrag. Daardoor zijn verschillende toepassingsscenario’s denkbaar. Zo zou hij bijvoorbeeld wachtwoordinvoer kunnen aanvullen. Daarnaast kan het apparaat ook energie opwekken.

Naar het identificeren van gebruikers aan de hand van hun typgedrag wordt al langer onderzoek gedaan. Met het door de wetenschappers als ‘intelligent’ gedoopte toetsenbord is het concept nu voor het eerst in de praktijk toegepast. Een van de toepassingen zou het verbeteren van het invoeren van wachtwoorden moeten zijn. Daarbij wordt dan behalve de juiste invoer ook geanalyseerd hoe je de knoppen indrukt en hoe snel je typt.

Ook is het volgens de onderzoekers denkbaar dat het toetsenbord de energie die voor het gebruik nodig is zelf opwekt of zelfs kleine accu’s kan opladen. Daarvoor zit er op de toetsen een speciale nanocoating die bij het aanraken van de toetsen reageert en wrijvingselektriciteit genereert. Die vorm van energy-harvesting vergt echter een hoog typtempo die volgens de wetenschappers niet onder de 100 tekens per minuut moet uitkomen. Ten slotte is de buitenkant van het toetsenbord door de coating zelfs zelfreinigend.

Op dit moment bevindt het ‘intelligente toetsenbord’ zich nog in het prototypestadium. Over een mogelijke marktintroductie is nog niets bekend.

 

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Windows 11 Unified Update Platform geïntroduceerd door Microsoft

Op 28 maart gaat Microsoft het "Unified Update Platform" gebruiken voor Windows 11. Dit platform zorgt ervoor dat gebruikers minder gegevens hoeven te...

Windows 11 opstartproblemen door alternatieve desktop GUI-software

Microsoft waarschuwt dat Windows 11 mogelijk niet meer kan opstarten nadat updates zijn geïnstalleerd voor Windows 11 22H2, als er GUI-software aanwez...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er