Intel onthult nieuwe Neural Compute Stick 2

Alieke van Sommeren
0

Intel heeft de Neural Compute Stick 2 (NCS 2) aangekondigd. De NCS 2 biedt testing, tuning en prototyping op het gebied van neurale netwerken.

De stick is gebaseerd op de Intel Movidius Myriad X vision VPU en wordt ondersteund door de OpenVINO-toolkit. De stick is ook weer een stuk krachtiger dan zijn voorganger uit 2017, al werd uit de grafieken die Intel toonde niet duidelijk hoeveel krachtiger hij precies is geworden.

Voor ontwikkelaars die werken aan een smart camera, drone, smarthome-apparaat of industriële robot biedt de NCS2 alles om sneller en slimmer te prototypen. Met zijn USB A-poort (USB 3.0) sluit je hem als dongle aan op pc’s en laptops. De stick gaat een kleine 90 euro kosten.

Meer over

AIHardware

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Met deze nieuwe Ziggo aanbieding wil de provider nieuwe klanten werven

Enige tijd geleden schreven we al over de KPN inflatiecorrectie 2023 en Ziggo inflatiecorrectie 2023 die niet bij iedereen in de smaak was gevallen. T...

Google Gemini release: nieuwe geduchte concurrent van ChatGPT?

Google heeft zijn nieuwste AI-model geïntroduceerd, dat volgens de techgigant het grootste en krachtigste model van kunstmatige intelligentie tot nu t...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er