Intel onthult nieuwe Neural Compute Stick 2

Alieke van Sommeren
0

Intel heeft de Neural Compute Stick 2 (NCS 2) aangekondigd. De NCS 2 biedt testing, tuning en prototyping op het gebied van neurale netwerken.

De stick is gebaseerd op de Intel Movidius Myriad X vision VPU en wordt ondersteund door de OpenVINO-toolkit. De stick is ook weer een stuk krachtiger dan zijn voorganger uit 2017, al werd uit de grafieken die Intel toonde niet duidelijk hoeveel krachtiger hij precies is geworden.

Voor ontwikkelaars die werken aan een smart camera, drone, smarthome-apparaat of industriële robot biedt de NCS2 alles om sneller en slimmer te prototypen. Met zijn USB A-poort (USB 3.0) sluit je hem als dongle aan op pc’s en laptops. De stick gaat een kleine 90 euro kosten.

Meer over

AIHardware

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Bestel nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

Windows Terminal Preview 1.21 biedt bufferherstel en virtueel notitieblok

Microsoft heeft de nieuwe Windows Terminal Preview 1.21 uitgebracht na ruim drie maanden. Deze preview introduceert nieuwe en experimentele functies v...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er