Intel gaat zelf grafische drivers distribueren

Daniel Dupré
0

Gebruikers zijn voortaan niet meer afhankelijk van pc-fabrikanten voor updates van drivers, maar kunnen deze nu direct downloaden van de website van Intel.

Intel heeft zijn grafische drivers vrijgegeven voor eigenaren van laptops of gekochte pc’s met een Intel-processor. Dit betekent dat gebruikers voortaan regelmatiger nieuwe grafische drivers met speloptimalisaties en bugfixes mogen verwachten en daar niet op hoeven wachten tot de pc-fabrikant deze aanbiedt. Tot nu toe waren gebruikers afhankelijk van de fabrikant voor het leveren van updates – het was niet mogelijk de standaardversies van Intel handmatig op dergelijke systemen te installeren.

Met versie 26.20.100.8141 biedt Intel nu zijn grafische drivers aan, zodat deze op alle systemen met een Intel-combiprocessor kunnen worden geïnstalleerd. Pc-fabrikanten kunnen nog steeds aangepaste versies distribueren via Windows-updates, maar gebruikers zijn niet meer langer op de fabrikanten aangewezen.

De Intel DG1 is gebaseerd Intels Xe graphics-architectuur en moet eind 2020 verschijnen.

De wijziging geldt voor alle geïntegreerde graphics van de Core i-6000 Skylake-serie, dus vanaf gpu-generatie 9. De voorwaarde is wel dat de fabrikant de zogenaamde DCH-drivers op basis van Microsofts Universal Windows Platform (UWP) heeft geïnstalleerd. De nieuwe procedure zal met name interessant worden zodra Intel zijn eerste Xe-grafische kaarten en chips op de markt brengt. Volgens de planning moet de DG1-desktop-gpu eind 2020 verschijnen.


 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de wekelijkse c't nieuwsbrief en blijf bij op IT-gebied! Haal optimaal rendement uit je hard- en software en leer over nieuwe technologieën. Met achtergrondartikelen, workshops, tests, aanbiedingen en meer.

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

Met deze Odido aanbieding kun je behoorlijk besparen op internet en tv

Ben je op zoek naar manieren om te besparen op internet en tv? Of het nu gaat om het vinden van een voordelig abonnement of vanwege een recente verhui...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er