Intel gaat zelf grafische drivers distribueren

Daniel Dupré
0

Gebruikers zijn voortaan niet meer afhankelijk van pc-fabrikanten voor updates van drivers, maar kunnen deze nu direct downloaden van de website van Intel.

Intel heeft zijn grafische drivers vrijgegeven voor eigenaren van laptops of gekochte pc’s met een Intel-processor. Dit betekent dat gebruikers voortaan regelmatiger nieuwe grafische drivers met speloptimalisaties en bugfixes mogen verwachten en daar niet op hoeven wachten tot de pc-fabrikant deze aanbiedt. Tot nu toe waren gebruikers afhankelijk van de fabrikant voor het leveren van updates – het was niet mogelijk de standaardversies van Intel handmatig op dergelijke systemen te installeren.

Met versie 26.20.100.8141 biedt Intel nu zijn grafische drivers aan, zodat deze op alle systemen met een Intel-combiprocessor kunnen worden geïnstalleerd. Pc-fabrikanten kunnen nog steeds aangepaste versies distribueren via Windows-updates, maar gebruikers zijn niet meer langer op de fabrikanten aangewezen.

De Intel DG1 is gebaseerd Intels Xe graphics-architectuur en moet eind 2020 verschijnen.

De wijziging geldt voor alle geïntegreerde graphics van de Core i-6000 Skylake-serie, dus vanaf gpu-generatie 9. De voorwaarde is wel dat de fabrikant de zogenaamde DCH-drivers op basis van Microsofts Universal Windows Platform (UWP) heeft geïnstalleerd. De nieuwe procedure zal met name interessant worden zodra Intel zijn eerste Xe-grafische kaarten en chips op de markt brengt. Volgens de planning moet de DG1-desktop-gpu eind 2020 verschijnen.


 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de c't nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste uitgaven, tips en aanbiedingen.
Ja, ik ontvang graag:

Deel dit artikel

Lees ook

Android 11 getest – kleine verbeteringen voor meer gebruiksgemak

Android 11 verbetert de meldingen en maakt smarthomebediening makkelijker toegankelijk. We hebben de nieuwste versie getest.

Intel geeft informatie over nieuwe generatie processors

De volgende generatie Intel ‘Alder Lake’ processors die gepland staat voor 2021, zullen nieuwe functies introduceren, waarvan Intel onlangs enkele hee...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er