Intel-CEO Otellini stapt in mei op

Redactie
0

Een van de machtigste managers uit de IT-branche gaat weg: Intel-CEO Paul Otellini wil in mei zijn functie ter beschikking stellen. Dat deelde de processorfabrikant mee. Een opvolger is nog niet gevonden, maar in het nieuwsbericht kunnen dat zowel interne als externe kandidaten worden. Executive Vice President Andy Bryant prees Otellini als een “sterke persoonlijkheid”.

Otellini, die in oktober 62 jaar is geworden, vervult bijna acht jaar een toppositie bij de processorfabrikant. Destijds nam hij de post van CEO over van Craig R. Barrett. Onder Otellini’s bewind heeft het bedrijf een sterk groei meegemaakt; de jaaromzet van 38,8 miljard dollar uit 2005 was zes jaar later gestegen naar 54 miljard dollar. Intel liet de kans van de sterke groei in smartphones en tablets in die tijd overigens liggen. Die markt bleek later booming business te worden.

“Het is tijd om het roer bij Intel aan een nieuwe generatie door te geven”, aldus Otellini. In totaal heeft hij vier decennia in het bedrijf gewerkt. Met een beurswaarde van meer dan 100 miljard dollar (78 miljard euro) hoort Intel tot de duurste bedrijven ter wereld.

Deel dit artikel

Lees ook

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

NordVPN aanbieding: dit is dé deal die jij nodig hebt van deze VPN-dienst

Ben je op zoek naar een goede NordVPN aanbieding? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij hebben dé deal voor jou gevonden voor NordVPN die je via de ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er