Ikea Trådfri-lampen nu compatibel met Apples HomeKit en Amazon Alexa

Redactie
0

Zoals in mei al aangekondigd heeft Ikea de iOS- Android-apps van zijn slimme ledverlichting geüpdated zodat die nu ondersteuning biedt voor Apples HomeKit en Amazon Alexa. Google Assistant ontbreekt nog in het rijtje, maar zal zeker nog komen.

ikea-tradfri

De slimme ledlampen van Ikea hebben een app-update gehad, zodat je ze nu ook in Apples HomeKit kunt opnemen.

Met de ondersteuning voor HomeKit kun je de verlichting nu aansturen via Apples spraakassistent Siri en de Woning-app. Daarvoor moet je wel eerst in de Trådfri-app naar het onderdeel ‘Integraties’ gaan en daar HomeKit selecteren. Je krijgt dan een HomeKit-code die je moet invullen in de Woning-app. Bij nieuwe versies van de Trådfri-hub zal de code op een sticker op het apparaat zelf zichtbaar zijn. Vanaf nu moet het dan mogelijk zijn de Ikea-lampen op te nemen in HomeKit-scènes samen met andere HomeKit-apparaten.

“Hello Alexa”

Met de laatste versies van de Android- en iOS-app moet ook Alexa, de spraakassistent van Amazon, te gebruiken zijn. Alleen is die nog steeds niet in het Nederlands beschikbaar. Er is nog geen ondersteuning voor bediening met de Google Assistant. Ikea kondigde eerder wel aan dat deze er zou komen en vermoedelijk wordt ondersteuning hiervoor met een latere update toegevoegd.

De Trådfri-lampen zouden vanaf oktober behalve in wit, ook in kleur te koop moeten zijn. Maar in de online-shop is daar nog niets van te zien. De prijs van het startpakket met een bridge, twee witte E27-ledlampen en een afstandsbediening is 80 euro.

Deel dit artikel

Lees ook

Bestel nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

Windows Terminal Preview 1.21 biedt bufferherstel en virtueel notitieblok

Microsoft heeft de nieuwe Windows Terminal Preview 1.21 uitgebracht na ruim drie maanden. Deze preview introduceert nieuwe en experimentele functies v...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er