Ikea en Sonos werken samen aan slimme speaker

Daniel Dupré
0
Bron: Ikea © Bron: Ikea

Ikea en Sonos kondigden in 2017 al hun samenwerking aan. Het eerste resultaat daarvan is nu voor het eerst te zien.

Tijdens de officiële presentatie zijn twee modellen van de nieuwe Ikea-Sonos speakers gepresenteerd. Al eerder waren er op de website van Ikea enkele foto’s verschenen van de nieuwe Symfonisk-speakers die de Zweedse meubelmaker samen ontwikkeld heeft met slimme-speakerspecialist Sonos. Ikea had de foto’s kort geleden nu al op de website geplaatst omdat het bedrijf enkele Red Dot ontwerp-awards in de wacht heeft gesleept voor het product.

IKEA SONOS SYMFONISK

(Bron: Ikea)

 

Het was het boekenplank model, waarvan vorig jaar al een prototype werd gepresenteerd. Je kunt de speaker aan de muur bevestigen om hem als een klein plankje te gebruiken.

Daarnaast is er een tafellamp-model verschenen, waarbij de speaker in de basis van de lamp verwerkt zit. Beide modellen verschijnen in een lichtgrijze versie en in een antraciet-zwarte variant, en zijn afgewerkt met textiel. De luidsprekers zijn compatibel met de producten van Sonos en de Sonos-app.

De Symfonisk-speakers zijn het resultaat van een samenwerkingsverband dat de twee bedrijven al in 2017 aankondigden. De speakers zullen vanaf augustus 2019 beschikbaar zijn in Nederland. De tafellamp-speaker zal worden verkocht voor 179 euro. De boekenplank-speaker moet 99.95 gaan kosten.

ikea sonos 01

De speaker kan ook aan de muur worden bevestigd en als plankje dienen. (Bron: Ikea)

Er is nog niets bekend over de termijn waarop de speakers in Nederland beschikbaar zullen zijn.

 

Meer interessante nieuwe producten vind je in c't 05/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Flink besparen op internet en tv met deze Odido aanbieding

Ben je op zoek naar manieren om te besparen op internet en tv? Of het nu gaat om het vinden van een voordelig abonnement of vanwege een recente verhui...

Pizza-avond met de c’t-redactie

Meld je aan voor de pizza-avond met de c’t-redactie

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er