IBC 2023: een samenvatting van de beurs in Amsterdam

Redactie
0

Inhoudsopgave

    Dit jaar vond de jaarlijkse internationale vakbeurs op het gebied van media, entertainment en technologie, de IBC, plaats van 15 tot en met 18 september.

    De redactie van c’t magazine heeft dit jaar voor het eerst het evenement bijgewoond en keerde terug met tal van foto’s en indrukken.

    Wat is de IBC beurs?

    De jaarlijkse International Broadcasting Convention (IBC) staat volledig in het teken van de wereld van media, entertainment en de daaraan gerelateerde technologieën. Dit jaar zijn 43.065 bezoekers uit 170 landen samengekomen om de innovaties in de media te vieren en nieuwe technologieën te bevorderen. Meer dan 325 sprekers hebben uitdagingen binnen de branche besproken en nieuwe zakelijke modellen onderzocht. In maar liefst 13 expositiehallen hebben meer dan 1250 exposanten uit diverse mediasectoren nieuwe en bestaande technologieën gepresenteerd.

    Tijdens de beurs waren de beurshallen opgedeeld in verschillende thema’s, zoals creatie, management en levering. Door deze thematische indeling kregen de bezoekers een optimale ervaring en konden deelnemers gericht zoeken naar de nieuwste ontwikkelingen en trends binnen hun specifieke interessegebieden.

    Een uitgebreid sprekersaanbod op de IBC 2023

    Tijdens de IBC namen meer dan 325 sprekers het podium in een groot aantal theaterzalen om nieuwe technologieën, toekomstige bedrijfsmodellen en creatieve innovaties op het gebied van media en entertainment te presenteren.

    De line-up van exposanten op IBC2023 omvatte grote spelers zoals IMAX, HP, AVID, Microsoft, ASUS, Evertz Microsystems, Google, AWS, Samsung,  Blackmagic Design, Canon Europe, Cisco, Sony, en nog talloze andere bekende en onbekendere namen.

    Onderwerpen op het IBC

    Onderwerpen zoals cloud, AI, 5G, VR/AR/XR, metaverse, gaming en edge computing namen een centrale plaats in op de podia en in de tentoonstellingshallen. Ook werden er proof-of-concept demonstraties gegeven door de projecten van het IBC Accelerator Media Innovation Programme, die samenwerking tussen verschillende industrieën bevorderen en nieuwe gebruiksscenario’s verkennen.

    Netwerken

    Naast het feit dat we tijdens de IBC in Amsterdam veel informatie hebben verkregen over de ontwikkelingen omtrent cloud, viel ons ook op dat TP-Link graag de schijnwerpers wilde richten op hun nieuwe Wi-Fi 7-routers. We hebben onder andere deze routers gezien.

    Van pc's voor foto- en videobewerking tot workstations

    Ook werd er veel aandacht besteed aan desktop pc’s. Zo liet Asus hun nieuwe line-up zien van desktop pc’s die volledig waren gebouwd uit onderdelen uit de Asus ProArt-reeks.

    Natuurlijk was Supermicro ook aanwezig op de IBC met een behoorlijke verrassing. Zo toonden ze namelijk niet alleen hun servermogelijkheden, maar ze presenteerden ook een workstation dat ze zelf hebben gebouwd.

    Video- en filmproductie

    Op de IBC was er veel aandacht voor alles wat met professionele film- en videoproductie te maken heeft. Zo toonde Eizo de ColorEdge Prominence CG3146, een 31 inch 4K HDR referentiemonitor voor professionele videoproductie. Aangezien Je zult echter aardig diep in de buidel moeten tasten voor dit beeldscherm, aangezien je er ruim 30.000 euro voor moet neertellen.

    Daarnaast waren talloze mobiele satelliet communicatiesystemen te zien waarmee gegevens op locatie verzonden kunnen worden, en complexe geautomatiseerde cameragimbal-systemen, waarmee je een bevestigde camera een complexe beweging soepel door de ruimte kunt laten vervolgen.

    Meer over

    BeursIFA

    Deel dit artikel

    Lees ook

    Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

    De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

    Ubuntu 24.04 LTS release: dit kun je verwachten van deze nieuwe versie

    Canonical heeft de langverwachte release van versie 24.04 LTS van zijn eigen Linux distributie Ubuntu op tijd uitgebracht. Veel beheerders keken ernaa...

    0 Praat mee
    avatar
      Abonneer  
    Laat het mij weten wanneer er