Huwelijk via Skype

Redactie
0

Een vrouw uit Saudi -Arabië is via Skype getrouwd met een man tijdens zijn verblijf voor een cursus in de Verenigde Staten. Dergelijke proxy-bruiloften komen steeds vaker voor, maar zo nieuw is dit eigenlijk niet.

Het feit dat mannen en vrouwen niet te leren kennen voor het huwelijk, komt vaker voor in Saoedi-Arabië. Een bruid van de Saoedische stad Al-churma heeft nu zelfs helemaal afgezien van de aanwezigheid van de bruidegom bij het huwelijk. Een islamitische religieuze geleerde trouwde het echtpaar via Skype . De bruidegom was op dat moment voor studie in de VS, aldus Fajes al- Nafeji die de twee heeft getrouwd, aldus de Saudische krant Okaz.

Het “Internet huwelijk” was handig voor de jongeman omdat hij voor het huwelijk niet zijn studie wilde onderbreken, vertelde Al- Nafeji. Tijdens zijn studieverlof, wilde de versgebakken bruidegom naar Saoedi-Arabië vliegen, “om het huwelijk ook te consumeren” aldus de nieuwe echtgenoot. Dan moet er ook worden gevierd – uiteraard, zoals gebruikelijk in Saoedi-Arabië, met twee aparte feesten voor mannen en vrouwen .

Skype-81c046a6f2f5cd95

Gulfnews uit de Verenigde Arabische Emiraten meldde dat “proxy bruiloften” iets nieuws zijn in Saoedi-Arabië.  Maar ook lang geleden bestond er iets dergelijks al. De meest bekende is waarschijnlijk het huwelijk van de Oostenrijkse aartshertogin Maria Antonia ( Marie Antoinette) met Louis Auguste, de latere Lodewijk XV van Frankrijk in 1770 geweest. Het huwelijk vond plaats in Wenen zonder de bruidegom, die werd vertegenwoordigd door de broer van de bruid. Vorig jaar heeft de New York Times had gemeld dat proxy huwelijken in sommige allochtone gemeenschappen zich in een stijgende populariteit mogen verheugen.

Deel dit artikel

Lees ook

Windows 11 standaard apps instellen gaat makkelijker worden

Microsoft is bezig met het consistent en gemakkelijk toegankelijk maken van het instellen van standaard-apps in Windows 11. Het bedrijf is van plan om...

Windows 11 Unified Update Platform geïntroduceerd door Microsoft

Op 28 maart gaat Microsoft het "Unified Update Platform" gebruiken voor Windows 11. Dit platform zorgt ervoor dat gebruikers minder gegevens hoeven te...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er