HTC: minder omzet, kleine winst

Redactie
0

Smartphone-specialist HTC heeft door afzetproblemen weer een kwartaal met magere cijfers achter de rug. In het laatste kwartaal van 2012 was er in ieder geval een kleine winst van een miljard Taiwanese dollar (zo’n 26 miljoen euro). Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. De winst per aandeel kwam daarmee op zo’n 1,21 Taiwanese dollar.

HTC had in hetzelfde kwartaal een jaar eerder nog 10,9 miljard Taiwanese dollar verdiend. De omzet daalde vergeleken met het hele jaar met ruim 40 procent en eindigde op 60 miljard dollar. Volgens Bloomberg heeft de op een na grootste smartphonefabrikant uit Azië dit kwartaal de kleinste winst sinds 2004 gehaald.

HTC, een pionier in de smartphonewereld, kon qua verkopen uiteindelijk niet opboksen tegen met name rivalen als Samsung en Apple. In een interview met Wall Street Journal afgelopen week noemde HTC-CEO Peter Chou als reden voor de afzetproblemen onder meer de zwakke marketing. Deze zou vergeleken met de concurrentie niet agressief genoeg geweest zijn. Met 2012 zou het ergste echter wel achter de rug zijn. Het jaar 2013 zou volgens Chou betere vooruitzichten hebben.  Concrete maatregelen noemde hij alleen nog niet.

Het wereldwijde marktaandeel van de Taiwanese fabrikant daalde volgens Bloomberg naar 4,6 procent. Het aandeel steeg bij sluiting voor de bekendmaking van de cijfers nog met 0,35 procent tot 288 Taiwanese dollar – wat al met al ver verwijderd is van de pieken van zo’n 1200 dollar uit het voorjaar van 2011.

Deel dit artikel

Lees ook

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

Nieuwe generatie Windows-laptops met AI aangekondigd door Microsoft

Microsoft markeert dit als het begin van een nieuwe generatie Windows-laptops. Het meest opvallende aan deze nieuwe generatie Windows-laptops met AI i...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er