HP voor miljarden het schip in door overname Autonomy

Alieke van Sommeren
0

Autonomy logoIn 2011 heeft HP het Britse softwarebedrijf Autonomy overgenomen voor ruim 10 miljard, maar nu lijkt er voor de overname te zijn gerommeld  met de boeken, waardoor het bedrijf achteraf veel minder waard  blijkt te zijn, namelijk slechts 1,2 miljard.

Nadat de CEO van Autonomy was vertrokken, werd HP benaderd door een voormalig bestuurslid met de informatie dat de boekhouding van het bedrijf niet in orde zou zijn. HP heeft daarop een eigen onderzoek gestart wat op dit moment nog loopt.  De tegenvallende waarde van Automony leverde in het vierde kwartaal van 2012 voor HP een eenmalige afschrijving op van 8,8 miljard, waarvan ruim 5 miljard direct te linken is aan een verkeerde voorstelling van zaken tijdens de aankoop en het gerommel met de cijfers.

Er is door HP aangegeven dat de verantwoordelijke personen worden aangeklaagd en de verliezen waar mogelijk worden verhaald. Amerikaanse en Britse toezichthouders zijn ook op de hoogte gebracht van de mogelijke fraude.

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

Windows Kladblok spellingcontrole toegevoegd in nieuwe update

In een nieuwe versie van Windows is aan Kladblok spellingcontrole toegevoegd. Lees meer over deze update voor standaard Windows-editor.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er