Homey smarthomecentrale nu met Family Sharing

Noud van Kruysbergen
0

Bij de review in c’t 5/2019 waren we erg enthousiast over de smarthome-centrale Homey. De functionaliteit daarvan is nu uitgebreid met rollen.

Met Homey als centrale stuureenheid kun je oudere draadloze componenten die werken met 433 of 866 MHz koppelen aan moderne smarthome-onderdelen als slimme verlichting en verwarming. Tot nu toe was er echter geen onderscheid in gebruikers mogelijk, zodat iedereen die de Homey mocht bedienen meteen ook beheerder was. Daar is nu verandering in gekomen met de functie Family Sharing.

In de app kun je bij Instellingen / Familie een gebruiker toevoegen. Eerst selecteer je een rol (Beheerder, Gebruiker of Gast). Vervolgens maak je een deelbare link die je kunt versturen naar de nieuwe gebruiker(s). Die kunnen daar de Homey-app mee downloaden en worden na het aanmaken van een eigen account dan aan de slag in hun nieuwe rol. Ze krijgen dezelfde flows te zien als de beheerder, maar het plusteken rechtsboven ontbreekt. Ze kunnen dus zelf geen flows toevoegen. Ook bij de instellingen is het aantal mogelijkheden een stuk beperkter.

Daarnaast is er nog de rol Eigenaar. Die kan maar één iemand hebben, maar als er meerdere gebruikers zijn aangemaakt kan die rol wel overgedragen worden aan iemand anders.

Door die rollen kunnen alle gezinsleden wel beschikken over alle (door jou als beheerder ingesteld) functies van de Homey, maar loop je niet het risico dat er al dan niet bedoelde wijzigingen worden aangebracht. Deze nieuwe functie is beschikbaar voor iedereen met een Homey vanaf versie 2.1.1 en de nieuwste versie van de app.

 

Meer hierover in c't 06/2024

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Raspberry Pi 3B+ met snellere netwerkverbindingen

Elk jaar komt er weer een nieuwe Raspberry Pi. In 2016 was het de Raspberry Pi 3, in 2017 arriveerde de Zero W. En in 2018 verscheen op Pi Day (14-3) ...

Goedkoop Raspberry Pi alternatief: Orange Pi Zero

De Raspberry Pi is een erg gunstig geprijsde minicomputer, maar het kan nog goedkoper. De Orange Pi Zero is met 10 euro opvallend goedkoop en de softw...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er