Het WWW is 30 jaar oud

Alieke van Sommeren
0

Sir Tim Berners-Lee’s diende dertig jaar geleden zijn voorstel ‘Information Management: A Proposal’ in om zijn collega’s bij CERN te helpen met het delen van informatie.

De baas van Berners-Lee liet hem onder werktijd aan zijn project werken. Berners-Lee schreef de HTML-taal, HTTP-applicatie en WorldWideWeb.app.

Zijn voorstel om collega’s bij CERN te helpen bij het onderling communiceren voor het project voor de LHC leidde uiteindelijk tot het wereldwijde web.

Het oorspronkelijke www-logo

Het WWW wordt vaak verward met het internet, maar het internet was al sinds de jaren zestig aan het ontwikkelen. Het WWW is een online-applicatie gebouwd op o.a. HTML, URL’s en HTTP.

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Browsh: vanaf de commandline internetten

Met Browsh kun je vanaf de commandline rechtstreeks internet op. Alle moderne webstandaarden worden daarbij ondersteund.

Internet-grondlegger komt met nieuwe internet-technologie

Tim Berners-Lee, de bedenker van het web, komt met een nieuwe technologie waarmee gebruikers meer zeggenschap over hun persoonlijke data moeten krijge...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er