Handschriftherkenning voor Gmail en Docs

Redactie
0

Google biedt zijn handschriftherkenning nu ook voor de webmailer Gmail aan en voor de online office-applicatie Docs. De herkenning werkt niet alleen op touchscreens, maar ook met de muis of via een touchpad. Wel moet je de feature eerst inschakelen. Klik hiervoor in Gmail op het tandwieltje, ga naar Instellingen en vervolgens geheel boven voor ‘Alle taalopties tonen’. Zet daarna een vinkje bij ‘Invoertools inschakelen’. Je kunt dan de talen toevoegen, waarin je de handschriftherkenning wilt gebruiken.

In Google Docs werkt de handschriftherkenning voor 20 talen; in Gmail voor 50, waaronder volgens Google ook Nederlands. Een zoekfunctie voor handgeschreven tekst op mobiele apparaten had het bedrijf vorig jaar zomer al geïntroduceerd.

Als je de herkenning of een virtueel toetsenbord wilt gebruiken, roep je die op door gewoon op het stylus- of toetsenbordpictogram te klikken (naast het tandwieltje). Vervolgens zie je het virtuele toetsenbord of een venster verschijnen, waarin je de handgeschreven tekst kunt schrijven. Ook wordt voorgesteld om de herkende woorden in de e-mail of tekst in te voegen.

Deel dit artikel

Lees ook

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

NordVPN aanbieding: dit is dé deal die jij nodig hebt van deze VPN-dienst

Ben je op zoek naar een goede NordVPN aanbieding? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij hebben dé deal voor jou gevonden voor NordVPN die je via de ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er