Handschriftherkenning voor Gmail en Docs

Redactie
0

Google biedt zijn handschriftherkenning nu ook voor de webmailer Gmail aan en voor de online office-applicatie Docs. De herkenning werkt niet alleen op touchscreens, maar ook met de muis of via een touchpad. Wel moet je de feature eerst inschakelen. Klik hiervoor in Gmail op het tandwieltje, ga naar Instellingen en vervolgens geheel boven voor ‘Alle taalopties tonen’. Zet daarna een vinkje bij ‘Invoertools inschakelen’. Je kunt dan de talen toevoegen, waarin je de handschriftherkenning wilt gebruiken.

In Google Docs werkt de handschriftherkenning voor 20 talen; in Gmail voor 50, waaronder volgens Google ook Nederlands. Een zoekfunctie voor handgeschreven tekst op mobiele apparaten had het bedrijf vorig jaar zomer al geïntroduceerd.

Als je de herkenning of een virtueel toetsenbord wilt gebruiken, roep je die op door gewoon op het stylus- of toetsenbordpictogram te klikken (naast het tandwieltje). Vervolgens zie je het virtuele toetsenbord of een venster verschijnen, waarin je de handgeschreven tekst kunt schrijven. Ook wordt voorgesteld om de herkende woorden in de e-mail of tekst in te voegen.

Deel dit artikel

Lees ook

Windows 11 Unified Update Platform geïntroduceerd door Microsoft

Op 28 maart gaat Microsoft het "Unified Update Platform" gebruiken voor Windows 11. Dit platform zorgt ervoor dat gebruikers minder gegevens hoeven te...

Windows 11 opstartproblemen door alternatieve desktop GUI-software

Microsoft waarschuwt dat Windows 11 mogelijk niet meer kan opstarten nadat updates zijn geïnstalleerd voor Windows 11 22H2, als er GUI-software aanwez...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er