Handschriftherkenning voor Gmail en Docs

Redactie
0

Google biedt zijn handschriftherkenning nu ook voor de webmailer Gmail aan en voor de online office-applicatie Docs. De herkenning werkt niet alleen op touchscreens, maar ook met de muis of via een touchpad. Wel moet je de feature eerst inschakelen. Klik hiervoor in Gmail op het tandwieltje, ga naar Instellingen en vervolgens geheel boven voor ‘Alle taalopties tonen’. Zet daarna een vinkje bij ‘Invoertools inschakelen’. Je kunt dan de talen toevoegen, waarin je de handschriftherkenning wilt gebruiken.

In Google Docs werkt de handschriftherkenning voor 20 talen; in Gmail voor 50, waaronder volgens Google ook Nederlands. Een zoekfunctie voor handgeschreven tekst op mobiele apparaten had het bedrijf vorig jaar zomer al geïntroduceerd.

Als je de herkenning of een virtueel toetsenbord wilt gebruiken, roep je die op door gewoon op het stylus- of toetsenbordpictogram te klikken (naast het tandwieltje). Vervolgens zie je het virtuele toetsenbord of een venster verschijnen, waarin je de handgeschreven tekst kunt schrijven. Ook wordt voorgesteld om de herkende woorden in de e-mail of tekst in te voegen.

Deel dit artikel

Lees ook

Google lanceert vijfde beta van Android 12 en Pixel 6 (Pro) smartphone

Google heeft de laatste beta van Android 12 vrijgegeven en in een promovideo is ook de aankomende Pixel 6 smartphone te zien.

Windows 11 hardware eisen in de praktijk – en hoe je ze omzeilt

De aangekondigde Windows 11 hardware eisen hebben voor heel wat opschudding gezorgd. Wij hebben ze in de praktijk gecheckt – met verrassende resultate...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er