Hacken en gamen op de camping

Redactie
0

In augustus zijn er twee camping-events voor nerds: Still Hacking Anyway en CampZone . Van 2 tot 8 augustus kun je in Zeewolde terecht als de combinatie van hacken en kamperen jouw ding is. Van 11 tot 21 augustus kun je in Kronenberg (dichtbij Venlo) weer genieten van gamen in de buitenlucht.

Eens in de vier jaar is Nederland gastheer van de grootste internationale hacker-camping ter wereld. Van 2 tot 8 augustus verwacht Zeewolde duizenden hackers tijdens het evenement Still Hacking Anyway. Ze nemen mee: computers, kennis, projecten, vrienden en 100-gigabit-internet.

Outdoor hacking

Still Hacking Anyway, kortweg SHA2017, wordt georganiseerd door een  grote groep Nederlandse, Duitse en Engelse hackers. Op het evenement wordt nieuwe kennis gedeeld over techniek en maatschappij. Zo worden er meer dan 200 lezingen en workshops gehouden door vooraanstaande experts uit de hacker-wereld.

Alle bezoekers krijgen een speciaal voor het evenement ontwikkelde ‘badge’. Dit is een platte handheld computer met daarop een e-ink

scherm. Een primeur voor dit soort evenementen, aldus de organisatie. De badge is niet alleen een naamhouder: badges kunnen draadloos met elkaar communiceren en bezoekers kunnen hier hun eigen hacks op programmeren.

Tickets zijn verkrijgbaar via de website.

sha 2017

Outdoor gaming

CampZone (11-21 augustus) mag zich het grootste outdoor gaming-evenement van de Benelux noemen. Tijdens de 11 dagen die het duurt kunnen fanatieke, maar ook minder fanatieke gamers hun computer en tent onder de arm nemen en naar Kronenberg komen. Je kunt de hele dag gamen, maar ook gewoon voor de gezelligheid gaan. Er worden dagelijks activiteiten georganiseerd zoals een cosplay-competitie, kampvuren, barbecues, bingo, verschillende teamsportcompetities en natuurlijk veel gamecompetities.

campzone

campzone

Tickets voor CampZone zijn te koop op de website. (een 1-Day Ticket kost  55 euro).

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Lees ook

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

Nieuwe generatie Windows-laptops met AI aangekondigd door Microsoft

Microsoft markeert dit als het begin van een nieuwe generatie Windows-laptops. Het meest opvallende aan deze nieuwe generatie Windows-laptops met AI i...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er