GTA V gratis in Epic Games Store

Daniel Dupré
0

De Epic Games Store biedt momenteel het actiespel Grand Theft Auto V (GTA) gratis aan. Tot 21 mei kunnen gebruikers de nieuwste aflevering van de GTA-serie gratis aan hun bibliotheek toevoegen. De game blijft dan ook na de deadline nog gewoon in de bibliotheek staan.

RockStar Games Grand Theft Auto V

(Bron: RockStar Games )

De gratis GTA-versie omvat de premium versie met de hoofdgame en enkele extra items voor het populaire online deel. Bij concurrent Steam kost deze versie momenteel 35 euro. Om de gratis versie van de Epic Games Store te kunnen gebruiken heb je een account nodig. Deze moet je moet een twee-factor-authenticatie activeren.

De vraag naar de gratis game was blijkbaar aanvankelijk zo groot, dat de servers van de Epic Games Store door de stormloop enkele uren plat gingen. Daardoor konden veel gebruikers de online-store helemaal niet gebruiken. Ook ondervonden enkele online diensten van Epic Games zoals Fortnite en Battle Breakers tijdelijke problemen, meldt The Verge. Inmiddels werkt de Epic Games Store weer zoals normaal.

Bekijk hier de officiële trailer van Grand Theft Auto V:

Dat de belangstelling voor GTA V groot zou zijn, is geen verrassing: de openworld-actiegame is bijna zeven jaar na de release nog steeds enorm populair. Vooral de onlinemodus wordt door veel spelers actief gebruikt. Deze staat bol van de in-game aankopen, die garant staan voor regelmatige inkomsten voor uitgever Take-Two. Het feit dat de verkoopprijs in de Epic Games Store nu tijdelijk is gedaald is niet zo problematisch voor Take-Two – de uitgever zal wellicht hopen op genoeg inkomsten via gamers die hun geld steken in cosmetische elementen en wapens voor de onlinemodus. De single player-modus is vrij van microtransacties.

Er zijn meer dan 110 miljoen exemplaren van GTA V verkocht. Met een omzet van meer dan 6 miljard dollar geldt de videogame van ontwikkelaar Rockstar als een van de meest succesvolle entertainmentproducten aller tijden.

(Daniel Herbig/Daniel Dupré) 

Meer game-nieuws lees je in c't magazine jul/2021

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Lees ook

Nieuwe beleidsregel ACM maakt vrije modemkeuze mogelijk

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een nieuwe beleidsregel opgesteld die bepaalt dat consumenten en bedrijven in Nederland vanaf februari 202...

Microsoft account wel of niet? – c’t magazine 8-9/2021 staat voor je klaar

Lees c't magazine 8-9/2021, met o.a. Microsoft-accounts, eerste hulp bij internet-uitval en een Pi als back-upserver. Bestel nu met gratis verzending.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er