Groeisignalen bij Yahoo

Redactie
0

 De problemen bij Yahoo zijn nog niet voorbij. Wederom meldt het bedrijf een daling van de omzet en de winst. Toch zijn er ook signalen dat het ergste voorbij is en de groei weer aantrekt. Hierdoor steeg het aandeel Yahoo nabeurs.

yahoo2

Omzet en winstontwikkeling van de afgelopen vijf kwartalen

Bij Yahoo zijn er eindelijk weer tekenen van groei. De opgeschoonde winst, dus de winst zonder verkopen aan partnerbedrijven (TAC) – is in het eerste kwartaal met een procent gestegen naar $1,09 miljard, aldus het bedrijf. Experts hadden op 10 miljoen minder gerekend.

Volgens de officiële boekhouding daalde de omzet jaar-op-jaar tot iets meer dan $ 1,13 miljard. De winst daalde met bijna een vijfde tot net geen $ 314 miljoen.

De beurshandelaren letten vooral op de groeisignalen en lieten nabeurs de koers van het aandeel met ongeveer zeven procent stijgen. Yahoo worstelde al enige tijd met teruglopende advertentie-inkomsten.

 

Deel dit artikel

Lees ook

Pizza-avond met de c’t-redactie

Meld je aan voor de pizza-avond met de c’t-redactie

Flink besparen op internet en tv met deze Delta aanbieding voor glasvezel

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er