Gratis Netflix-documentaires op YouTube

Daniel Dupré
0

Netflix biedt momenteel een selectie van zijn eigen ‘Educational Documentaries’ gratis aan op YouTube, waaronder de serie ‘Our Planet’.

Voor deze documentaires is er geen betaald abonnement bij de streamingdienst nodig. De aangeboden 34 delen van de serie Our Planet zijn allemaal te bekijken op YouTube met ondertitels in diverse talen, waaronder Nederlands.

Netflix staat al enkele jaren toe onder bepaalde voorwaarden zijn educational documentaries ‘eenmalig’ te vertonen voor educatieve doeleinden in bijvoorbeeld scholen, universiteiten, buurthuizen of boekenclubs. De vertoningen moeten non-profit en niet-commercieel zijn, volgens de mededeling van het bedrijf, waarin ook de licentievoorwaarden in beschreven staan.

Netflix heeft de selectie van documentaires op zijn Amerikaanse YouTube-kanaal beschikbaar gesteld naar aanleiding van een verzoek van een school. De school had dit ingediend nadat deze dicht moest als gevolg van de Corona-crisis, legt Netflix uit in een blogpost. Volgens de blogpost is er voor elke titel ook extra onderwijsmateriaal verkrijgbaar dat door studenten en docenten gebruikt kan worden zolang de scholen nog gesloten zijn. Links naar het extra materiaal is te vinden bij de video’s op YouTube.

 


 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de wekelijkse c't nieuwsbrief en blijf bij op IT-gebied! Haal optimaal rendement uit je hard- en software en leer over nieuwe technologieën. Met achtergrondartikelen, workshops, tests, aanbiedingen en meer.

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

KDE Plasma 6: dit is alles wat je moet weten over deze nieuwe versie

Met Plasma 6 heeft het KDE-team zijn bureaubladomgeving gemoderniseerd zonder deze op zijn kop te zetten. Veel veranderingen zijn uitgevoerd aan de ba...

AVM en Huawei leggen geschil bij over wifi-patenten

AVM en Huawei hebben hun geschil over recente wifi-patenten, waar we eerder over hebben geschreven, bijgelegd. Ze zullen de aanpassingen in de firmwar...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er