Gratis adventuregame van Ron Gilbert

Daniel Dupré
0

Ron Gilbert heeft een gratis avonturenspel gepubliceerd met de naam ‘Delores: A Thimbleweed Park Mini-Adventure’. De titel maakt gebruik van assets uit Thimbleweed Park.

Goed nieuws voor fans van klassieke adventuregames. Ontwikkelaarslegende Ron Gilbert heeft een nieuwe mini-game uitgebracht: Delores: A Thimbleweed Park Mini-Adventure. De titel is gebaseerd op Gilberts adventure game Thimbleweed Park uit 2017 en is gratis verkrijgbaar bij Steam en de Epic Games Store.

In een blogbericht schrijft Gilbert dat hij het spel vlot in elkaar geflanst heeft om beter om te gaan met zijn isolement tijdens de coronacrisis. Volgens Gilbert betreft het geen volwaardige opvolger van Thimbleweed Park, maar eerder een korte extra aflevering. Chronologisch speelt de titel zich een jaar na het originele spel af. Spelers kruipen in de huid van adventuregame-ontwikkelaar Delores, die wat extra centen probeert te verdienen als fotojournalist.

Volgens Gilbert zijn er nauwelijks nieuwe elementen in de game. De graphics en geluidseffecten zijn bijna allemaal afkomstig uit Thimbleweed Park. Er zullen daarom ook geen nieuwe dialogen zijn opgenomen. Nieuw is wel de engine, die Gilbert volgens eigen zeggen uit verveling heeft ontwikkeld. Op basis van de nieuwe engine kwam Gilbert op het idee om een mini-adventuregame te programmeren. Uit de eerste walkthroughs die op YouTube zijn verschenen valt op te maken dat de mini-adventure een speelduur heeft van bijna een uur.

Voor de fans van Thimbleweed Park is de nieuwe game een uitgelezen kans om terug te keren naar de eigenzinnige en licht surrealistische wereld van de game. Thimbleweed Park was een hommage aan de vroege adventuregames. Gilbert zelf was in de jaren tachtig en negentig het brein achter onder andere de serie Monkey Island-games. In tegenstelling tot veel moderne adventuregames, heeft Thimbleweed Park pixelige graphics en voer je handelingen uit via action verbs.

(Daniel Herbig/Daniel Dupré)

Meer nieuws lees je in c't magazine mei/2022

Deel dit artikel

Lees ook

Netflix reclame – advertenties bij Netflix in goedkoper abonnement

Netflix is in gesprek met verschillende aanbieders van video-advertenties. Moet je straks voor Netflix reclame of geen reclame betalen?

NVR NAS Synology DVA1622 – met AI voor gezichtsherkenning en meer

Synology heeft de DVA1622 aangekondigd. Op deze NVR NAS kun je tot 8 camera's aansluiten en via AI gezichtsherkenning en meer inzetten.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er