Google wil deel Motorola afstoten

Redactie
0

Internetbedrijf Google wil een deel van de voor ruim 12 miljard dollar overgenomen Motorola, fabrikant van mobiele telefoons, blijkbaar weer afstoten. Google zou een bank de opdracht hebben gegeven een koper te zoeken voor de ‘Home’-divisie, aldus het bericht van de economische nieuwsdienst Bloomberg met een beroep op de bekende welingelichte kringen. Eerder had de Amerikaanse branchedienst Light Reading Cable al een bericht over deze planne.

Het bedrijfsonderdeel dat nu in de etalage is gezet, omvat de settopboxen, kabelmodems en andere apparatuur voor het ontvangen van kabeltelevisie. Dit onderdeel levert apparatuur levert aan kabelexploitanten. Google schreef in het tweede kwartaal inkomsten van 407 miljoen dollar in de boeken, het aandeel van de telefoonbusiness aan de omzet was 843 miljoen dollar.

Google heeft de in augustus 2011 onverwachts aangekondigde overname van Motorola Mobility in mei van dit jaar al afgesloten. Aanleiding voor de miljardendeal zou de rijke patentportfolio van de pionier in mobiele telefonie geweest zijn. Google wil Motorola als zelfstandige onderneming voortzetten. Laatst werden bezuinigingen aangekondigd, en Google wil 4000 banen bij de verliesgevende dochteronderneming afbouwen.

Deel dit artikel

Lees ook

NordVPN aanbieding: dit is dé deal die jij nodig hebt van deze VPN-dienst

Ben je op zoek naar een goede NordVPN aanbieding? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij hebben dé deal voor jou gevonden voor NordVPN die je via de ...

Met deze nieuwe Ziggo aanbieding hoopt de provider op nieuwe klanten

Vorig jaar schreven we al over zowel de KPN inflatiecorrectie 2023 als de Ziggo inflatiecorrectie 2023 die niet bij iedereen in de smaak was gevallen....

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er