Google onthult nieuwe smarthome-speaker

Daniel Dupré
0

Google heeft een foto en een kort filmpje gepubliceerd waarin een nieuwe smart speaker wordt getoond. Daarmee reageert het bedrijf op beelden die al gelekt waren.

(Bron: Google)

Google stuurde de foto en het videofragment naar de Amerikaanse media nadat er al beelden van het apparaat uit overheidsdocumenten opgedoken waren.

De nieuwe Google Speaker ziet er uit als een iets kleinere versie van de Google Home Max en lijkt volledig bekleed te zijn met geweven materiaal. Uit de beelden is af te leiden dat de speaker van Google rechtop wordt geplaatst, mogelijk kan hij ook op zijn kant worden geplaatst. In het korte videofragment is de speaker in verschillende kleuren te zien, waaronder blauw en roze.

Een interessant detail: in één scène lijkt een gehalveerde versie van de Google-speaker op een tafel te liggen – zonder kabels. Het is denkbaar dat een helft van de luidspreker kan worden losgekoppeld en via een ingebouwde accu ook draadloos kan worden gebruikt. Dat zou een reden kunnen zijn voor de naad die rondom het apparaat loopt en in enkele beelden duidelijk zichtbaar is. Deze functie is echter niet bevestigd.

 

Meer hardware-nieuws lees je in c't magazine 4/2023

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Energie besparen: tips voor optimaliseren, monitoren en undervolten

Download de gratis mini-gids over energie besparen met o.a. tips voor je (IT-)apparatuur, monitoring met P1-monitor en je pc undervolten.

Windows 11 standaard apps instellen gaat makkelijker worden

Microsoft is bezig met het consistent en gemakkelijk toegankelijk maken van het instellen van standaard-apps in Windows 11. Het bedrijf is van plan om...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er