Google onthult nieuwe smarthome-speaker

Daniel Dupré
0

Google heeft een foto en een kort filmpje gepubliceerd waarin een nieuwe smart speaker wordt getoond. Daarmee reageert het bedrijf op beelden die al gelekt waren.

(Bron: Google)

Google stuurde de foto en het videofragment naar de Amerikaanse media nadat er al beelden van het apparaat uit overheidsdocumenten opgedoken waren.

De nieuwe Google Speaker ziet er uit als een iets kleinere versie van de Google Home Max en lijkt volledig bekleed te zijn met geweven materiaal. Uit de beelden is af te leiden dat de speaker van Google rechtop wordt geplaatst, mogelijk kan hij ook op zijn kant worden geplaatst. In het korte videofragment is de speaker in verschillende kleuren te zien, waaronder blauw en roze.

Een interessant detail: in één scène lijkt een gehalveerde versie van de Google-speaker op een tafel te liggen – zonder kabels. Het is denkbaar dat een helft van de luidspreker kan worden losgekoppeld en via een ingebouwde accu ook draadloos kan worden gebruikt. Dat zou een reden kunnen zijn voor de naad die rondom het apparaat loopt en in enkele beelden duidelijk zichtbaar is. Deze functie is echter niet bevestigd.

 

Meer hardware-nieuws lees je in c't magazine 10/2023

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

De Philips Hue Matter-ondersteuning is dan eindelijk uitgerold

Enige tijd geleden schreven we nog over waarom de smarthome-standaard Matter niet van de grond komt, maar nu begint het balletje eindelijk te rollen. ...

Met deze Odido aanbieding kun je flink besparen op internet en tv

Ben je op zoek naar een goede deal voor je internet en tv abonnement omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op internet en tv of omdat je gaat verhuizen?...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er