Google legt nieuwe onderzeese kabel tussen VS en Europa

Daniel Dupré
0

Google is van plan een nieuwe onderzeese kabel te leggen tussen het Amerikaanse en het Europese continent. Deze kabel, Grace Hopper genaamd, zal tussen de Verenigde Staten naar het Verenigd Koninkrijk en Spanje lopen. 

Google Grace Hopper

(Bron: Google)

Het doel is om in toekomst voldoende datacapaciteit te garanderen voor de consumenten- en bedrijfsdiensten van Google.

Google kondigde het project aan in zijn cloudblog. Volgens het bericht van Google is Grace Hopper de eerste nieuwe onderzeese kabel tussen de continenten sinds 2003. De kabel zal naar Spanje lopen met oog op toenemende capaciteit die de groeiende Google cloud-regio Madrid naar verwachting nodig zal hebben.

Grace Hopper zal bestaan uit 16 glasvezel-paren (32 glasvezels). Bij deze kabel zal Google een nieuwe glasvezel switching-architectuur toepassen, die voor een grotere betrouwbaarheid moet zorgen en beter in staat moet zijn om onderbrekingen op te vangen. Google wil de onderzeese verbinding nog voor 2022 voltooid hebben.

Meer nieuws lees je in c't 05/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Pizza-avond met de c’t-redactie

Meld je aan voor de pizza-avond met de c’t-redactie

Flink besparen op internet en tv met deze Delta aanbieding voor glasvezel

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er