Google legt nieuwe onderzeese kabel tussen VS en Europa

Daniel Dupré
0

Google is van plan een nieuwe onderzeese kabel te leggen tussen het Amerikaanse en het Europese continent. Deze kabel, Grace Hopper genaamd, zal tussen de Verenigde Staten naar het Verenigd Koninkrijk en Spanje lopen. 

Google Grace Hopper

(Bron: Google)

Het doel is om in toekomst voldoende datacapaciteit te garanderen voor de consumenten- en bedrijfsdiensten van Google.

Google kondigde het project aan in zijn cloudblog. Volgens het bericht van Google is Grace Hopper de eerste nieuwe onderzeese kabel tussen de continenten sinds 2003. De kabel zal naar Spanje lopen met oog op toenemende capaciteit die de groeiende Google cloud-regio Madrid naar verwachting nodig zal hebben.

Grace Hopper zal bestaan uit 16 glasvezel-paren (32 glasvezels). Bij deze kabel zal Google een nieuwe glasvezel switching-architectuur toepassen, die voor een grotere betrouwbaarheid moet zorgen en beter in staat moet zijn om onderbrekingen op te vangen. Google wil de onderzeese verbinding nog voor 2022 voltooid hebben.

Meer nieuws lees je in c't magazine 4/2023

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Gnome 44 release: nieuwe versie maar wel zonder GTK3

Met de release van Gnome 44 is er een nieuwe versie van de gratis Linux-desktopomgeving uitgebracht, waarin belangrijke innovaties zijn doorgevoerd. Z...

Microsoft Teams update met meer dan 50 nieuwe functies

Microsoft is begonnen met het uitrollen van een nieuwe Microsoft Teams update voor de zakelijke klanten. Deze nieuwe update brengt niet alleen extra f...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er