Google legt nieuwe onderzeese kabel tussen VS en Europa

Daniel Dupré
0

Google is van plan een nieuwe onderzeese kabel te leggen tussen het Amerikaanse en het Europese continent. Deze kabel, Grace Hopper genaamd, zal tussen de Verenigde Staten naar het Verenigd Koninkrijk en Spanje lopen. 

Google Grace Hopper

(Bron: Google)

Het doel is om in toekomst voldoende datacapaciteit te garanderen voor de consumenten- en bedrijfsdiensten van Google.

Google kondigde het project aan in zijn cloudblog. Volgens het bericht van Google is Grace Hopper de eerste nieuwe onderzeese kabel tussen de continenten sinds 2003. De kabel zal naar Spanje lopen met oog op toenemende capaciteit die de groeiende Google cloud-regio Madrid naar verwachting nodig zal hebben.

Grace Hopper zal bestaan uit 16 glasvezel-paren (32 glasvezels). Bij deze kabel zal Google een nieuwe glasvezel switching-architectuur toepassen, die voor een grotere betrouwbaarheid moet zorgen en beter in staat moet zijn om onderbrekingen op te vangen. Google wil de onderzeese verbinding nog voor 2022 voltooid hebben.

Meer nieuws lees je in c't magazine 10/2023

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Pre-order de nieuwe special: ChatGPT en andere mogelijkheden van AI

Ontdek zelf de kracht van ChatGPT en leer hoe je in een handomdraai teksten over elk onderwerp schrijft en hoe je je eigen teksten beter en mooier kun...

IBC 2023: een samenvatting van de beurs in Amsterdam

Dit jaar vond de jaarlijkse vakbeurs voor consumentenelektronica IFA Berlin plaats van 1 september tot 5 september 2023. Wederom was de redactie van c...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er