Google legt nieuwe onderzeese kabel tussen VS en Europa

Daniel Dupré
0

Google is van plan een nieuwe onderzeese kabel te leggen tussen het Amerikaanse en het Europese continent. Deze kabel, Grace Hopper genaamd, zal tussen de Verenigde Staten naar het Verenigd Koninkrijk en Spanje lopen. 

Google Grace Hopper

(Bron: Google)

Het doel is om in toekomst voldoende datacapaciteit te garanderen voor de consumenten- en bedrijfsdiensten van Google.

Google kondigde het project aan in zijn cloudblog. Volgens het bericht van Google is Grace Hopper de eerste nieuwe onderzeese kabel tussen de continenten sinds 2003. De kabel zal naar Spanje lopen met oog op toenemende capaciteit die de groeiende Google cloud-regio Madrid naar verwachting nodig zal hebben.

Grace Hopper zal bestaan uit 16 glasvezel-paren (32 glasvezels). Bij deze kabel zal Google een nieuwe glasvezel switching-architectuur toepassen, die voor een grotere betrouwbaarheid moet zorgen en beter in staat moet zijn om onderbrekingen op te vangen. Google wil de onderzeese verbinding nog voor 2022 voltooid hebben.

Meer nieuws lees je in c't dec/2020

Deel dit artikel

Lees ook

AIO-waterkoeling met TEC: Cooler Master ML360 Sub-Zero

Voor de MasterLiquid ML360 Sub-Zero van Cooler Master is nauw samengewerkt met Intel. Thermo-elektrische koeling en Intel's Cryo Cool techniek worden ...

Aanbieding c’t magazine abonnement – thuis in je tijdschrift

Profiteer nu van korting op een c't magazine abonnement. Kies voor jezelf uit verschillende opties of geef een cadeau-abonnement weg!

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er