Google lanceert Nest Wifi-systeem in Nederland en België

Daniel Dupré
0

Google gaat zijn Nest Wifi mesh-systeem verkopen in Nederland en België. De set bestaat uit de Nest Wifi-router en het Nest Wifi-punt, een accesspoint met een ingebouwde luidspreker en microfoon.

Google Nest Wifi

(Bron: Google)

De apparaten zijn redelijk discreet vormgegeven, met het idee dat je ze niet achter je meubilair hoeft weg te moffelen, maar in het zicht kunt houden voor een betere onderlinge verbinding. Omdat de Nest Wifi-punt is voorzien van een geïntegreerde microfoon en speaker, kun je deze gebruiken om stemcommando’s aan de Google Assistent te geven. Daarmee kun je dan ook je smarthome apparaten aansturen, mits je deze ook met Google Home aanstuurt. De installatie en het beheer van de Nest Wifi-apparaten verloopt ook via Google Home.

De Nest Wifi-router is een ac2200-apparaat en biedt multi-user MIMO. In de router zit een 1,4 GHz 64-bit-ARM-cpu, 1 GB werkgeheugen en 4 GB flashopslag. Hij beschikt over twee gigabit-ethernetpoorten.

Het Nest Wifi-punt beschikt over AC1200-wifi met 768 MB RAM en 512 MB flashgeheugen. Er zitten geen netwerkpoorten op het accesspoint, hij maakt uitsluitend draadloos verbinding met anderen apparaten. Het accesspoint beschikt wel over Bluetooth LE. De appraten zijn overigens compatibel met het oudere Google Wifi-systeem.

Het mesh-systeem kun je eenvoudig uitbreiden met extra accesspoints om zo de dekking in je huis te verbeteren. Een losse Nest Wifi-punt kost € 139, de router is los verkrijgbaar voor € 159. De set van een Nest Wifi-router en -punt samen kost € 259.

 

Meer hardwarenieuws lees je in c't 05/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

KDE Plasma 6: dit is alles wat je moet weten over deze nieuwe versie

Met Plasma 6 heeft het KDE-team zijn bureaubladomgeving gemoderniseerd zonder deze op zijn kop te zetten. Veel veranderingen zijn uitgevoerd aan de ba...

AVM en Huawei leggen geschil bij over wifi-patenten

AVM en Huawei hebben hun geschil over recente wifi-patenten, waar we eerder over hebben geschreven, bijgelegd. Ze zullen de aanpassingen in de firmwar...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er