Google krijgt geen http://search

Alieke van Sommeren
0

Google searchDit voorjaar kwam Google met een voorstel om bepaalde domeinen zonder extensie te willen gaan gebruiken. Het bedrijf wilde op deze manier bijvoorbeeld http://search gaan gebruiken. Het IAB (een comité van the Internet Engineering Taskforce) heeft hier echter een stokje voor gestoken.

De extensieloze domeinen zouden volgens het comité namelijk verwarring opleveren bij gebruikers, omdat er wordt verwacht dat ze naar een lokale bestemming verwijzen. Het internet is er ook niet op gebouwd om deze domeinen te ondersteunen.

Ook komt de veiligheid in het geding omdat verkeer wat eigenlijk bedoeld is voor lokale services nu wordt omgeleid naar het internet, wat kan leiden tot onder andere identiteitsdiefstal. Het comité heeft aangegeven dat de aanbevelingen tegen het gebruik van puntloze domeinen behouden moet blijven en raadt aan hier ook in de toekomst aan vast te blijven houden.

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

De nieuwe Intel Core i9-14900KS is uitgebracht en per direct verkrijgbaar

Als je bezig bent met een nieuwe pc samenstellen en graag de snelste desktopprocessor van Intel wilt, dan kun je nu kiezen voor de nieuwe Intel Core i...

PSV – FC Twente live kijken? Dit is hoe je deze wedstrijd gratis kunt kijken

De wedstrijd tussen PSV en FC Twente staat voor de deur: vanavond om 20:00 uur strijden de koploper en nummer 2 van de Eredivisie tegen elkaar. Wil je...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er