Google Now in Googles iOS-app geïntegreerd

Noud van Kruysbergen
0

In de nieuwe version 3.0.0 van de zoek-app Google Search voor iOS-apparaten heeft Google nu zoals verwacht de persoonlijke assistent ‘Google Now’ geïntegreerd. Die functie was tot nu toe voorbehouden aan de nieuwere Android-apparaten. Hij toont onder andere automatisch informatie over het weer, afspraken, verkeerssituatie, sportuitslagen, openbaar vervoer en bezienswaardigheden. Daar gebruikt Google onder andere informatie uit Gmail, de Google Agenda en de locatievoorzieningen voor.

Als je ‘Now’ wilt gebruiken, moet je de ‘Location History’ in je Google-account activeren, die je verblijfplaats dan continu volgt. Deze optie maakt het voor de app onder iOS meteen mogelijk op de achtergrond actief te blijven. De gratis app Google Search is zowel voor de iPhone, iPad als de iPod touch bedoeld met minimaal iOS versie 5.0.

De voortdurende registratie van je verblijfplaats kun je uitzetten bij de privacy-instellingen van Google Search, maar dan werkt bepaalde informatie van Google Now niet meer betrouwbaar.

Meer over

iOS

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Pizza-avond met de c’t-redactie

Meld je aan voor de pizza-avond met de c’t-redactie

Flink besparen op internet en tv met deze Delta aanbieding voor glasvezel

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er