Google gaat gegevens over gebruikers vaker opschonen

Alieke van Sommeren
0

delete-knopGoogle-CEO Eric Schmidt heeft recent al gezegd dat het internet toe is aan een delete-knop. Dit onderwerp kaartte hij opnieuw aan tijdens een congres van The Telegraph, waarbij hij meldt dat data van gebruikers na bepaalde tijd door Google wordt verwijderd.

Kinderen groeien steeds meer ‘online’ op. De CEO noemt het voorbeeld van jongeren die fouten maken. Op het web blijven die fouten hen achtervolgen in plaats van dat ze ervan leren.  Ook geeft Schmidt aan dat er beter nagedacht moet worden over data die online wordt geplaatst. Hij hekelt bijvoorbeeld het veelvuldig online plaatsen van gegevens door ouders over hun kinderen.

Zoekopdrachten van gebruikers worden door Google na een jaar weggegooid. Het bedrijf gaf echter niet aan na hoeveel tijd de informatie over gebruikers wordt weggegooid.

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

KDE Plasma 6: dit is alles wat je moet weten over deze nieuwe versie

Met Plasma 6 heeft het KDE-team zijn bureaubladomgeving gemoderniseerd zonder deze op zijn kop te zetten. Veel veranderingen zijn uitgevoerd aan de ba...

AVM en Huawei leggen geschil bij over wifi-patenten

AVM en Huawei hebben hun geschil over recente wifi-patenten, waar we eerder over hebben geschreven, bijgelegd. Ze zullen de aanpassingen in de firmwar...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er