Google biedt opties voor accounts na inactiviteit

Alieke van Sommeren
0

In ons online artikel ‘Digitaal overlijden‘ kwam Google niet echt gebruiksvriendelijk over als het om het stopzetten van een account na overlijden gaat. Het lijkt er op dat ze die klachten serieus genomen hebben. Google biedt je nu opties om aan te geven wat er met je account moet gebeuren als dat langere tijd niet meer gebruikt is. Erg bruikbaar in het geval van overlijden. De nieuwe dienst heeft de naam Inactive Account Manager meegekregen, oftewel Inactiviteitsvoorkeuren in het Nederlands.

Je kunt via deze opties aangeven wat er moet gebeuren met je account als hij een bepaalde periode niet meer gebruikt wordt. Een eenvoudige optie is bijvoorbeeld het instellen van een automatisch antwoord. Maar ook het laten versturen van een waarschuwing naar een mobiel nummer of alternatief e-mailadres is mogelijk.

Een fijne optie is om tot tien vertrouwde vrienden of familieleden aan te wijzen die worden ingelicht en waarmee je gegevens kunt delen. Je kunt aanvinken welke gegevens je met ze wilt delen. Door middel van het invoeren van het telefoonnummer van je contactpersoon of contactpersonen worden je gegevens beschermd. Let er dus op dat je deze gegevens wel up-to-date houdt.

De contactpersonen hebben gedurende drie maanden de tijd om je gegevens te downloaden. Nadat alle acties die je aangegeven hebt zijn afgerond, kun je instellen dat je het account wilt laten verwijderen. Daarmee verdwijnen onder andere je YouTube-video’s, Google+-posts en blogs op Blogger.

Google_Inactiviteitsvoorkeuren

Deel dit artikel

Lees ook

Sega toont mini retro Game Gear Micro

Kleurrijk, klein met vier klassieke games: Sega heeft vier verschillende versies van de draagbare mini-console Game Gear Micro gepresenteerd.

Verschijningsdatum bèta-versie Android 11 uitgesteld

Google heeft de lancering van de bètaversie van Android 11 die op 3 juni zou verschijnen uitgesteld, vermoedelijk als gevolg van de onrusten in de VS.

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er