Google zoektrends voor Nederland over 2012

Alieke van Sommeren
0

Google trendsHet einde van het jaar komt weer in zicht, en dat betekent dat de eerste jaaroverzichten langzaamaan op het web beginnen te verschijnen. Een daarvan is het overzicht van zoekopdrachten in Nederland (en in de rest van de wereld) via Google. Dit wordt door Google elk jaar begin december online gezet.

De zoekopdrachten die worden ingevoerd, geven een goed beeld van wat er allemaal heeft gespeeld in een land. Zo is terug te zien welke steden het meest worden ingevoerd in Google Maps en welke zangers en zangeressen het meest werden opgezocht, maar ook dat we nieuwsgierig zijn naar hoe bepaalde sociale media (Twitter, Facebook) en online diensten (PayPal, iCloud, Spotify) werken. Ook willen we graag weten hoe bepaalde technologieën (wifi, 3G) nu precies in elkaar steken.

Skype, WhatsApp en Facetime zijn ook populair, maar Google+ en LinkedIn worden niet meer zo veel in het Google zoekveld ingevoerd  als in 2011.

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Windows 11 Unified Update Platform geïntroduceerd door Microsoft

Op 28 maart gaat Microsoft het "Unified Update Platform" gebruiken voor Windows 11. Dit platform zorgt ervoor dat gebruikers minder gegevens hoeven te...

Windows 11 opstartproblemen door alternatieve desktop GUI-software

Microsoft waarschuwt dat Windows 11 mogelijk niet meer kan opstarten nadat updates zijn geïnstalleerd voor Windows 11 22H2, als er GUI-software aanwez...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er