Google zoektrends voor Nederland over 2012

Alieke van Sommeren
0

Google trendsHet einde van het jaar komt weer in zicht, en dat betekent dat de eerste jaaroverzichten langzaamaan op het web beginnen te verschijnen. Een daarvan is het overzicht van zoekopdrachten in Nederland (en in de rest van de wereld) via Google. Dit wordt door Google elk jaar begin december online gezet.

De zoekopdrachten die worden ingevoerd, geven een goed beeld van wat er allemaal heeft gespeeld in een land. Zo is terug te zien welke steden het meest worden ingevoerd in Google Maps en welke zangers en zangeressen het meest werden opgezocht, maar ook dat we nieuwsgierig zijn naar hoe bepaalde sociale media (Twitter, Facebook) en online diensten (PayPal, iCloud, Spotify) werken. Ook willen we graag weten hoe bepaalde technologieën (wifi, 3G) nu precies in elkaar steken.

Skype, WhatsApp en Facetime zijn ook populair, maar Google+ en LinkedIn worden niet meer zo veel in het Google zoekveld ingevoerd  als in 2011.

Deel dit artikel

Lees ook

Google Chrome krijgt functie voor eenvoudigere wachtwoordwijziging

Gecompromitteerde wachtwoorden kunnen in Chrome makkelijker gewijzigd worden. Ontwikkelaars kunnen een forwarding toevoegen voor de betrokken gebruike...

webtip: Fagan Finder voor het diepgravende zoekwerk

Ben je online diep naar iets aan het graven maar krijg je het maar niet boven water? Op ­faganfinder.com staat een enorme collectie zoektools opgesomd...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er