Vergelijking tussen iPhone Xr en Xs

Redactie
0

Apple heeft in 2019 met de iPhone 11 weer een nieuwe serie smartphones uitgebracht. Zoals we ondertussen zijn gewend zijn de prijzen hoog, zeker voor de Pro en Pro Max uitvoering. Maar de vorige generatie begint in prijs te dalen en wordt daarmee een interessant alternatief als je een toestel met iOS wilt. Wil je van die generatie niet de enorme XS Max, dan zijn de iPhone XR en iPhone XS het overwegen waard.

Verschil tussen iPhone Xr en iPhone Xs

De line up van 2018 voor de Apple iPhone bestond uit de iPhone Xr, Xs en de Xs max. De vriendelijk geprijsde iPhone Xr en de iPhone Xs zijn beide goede telefoons. In veel reviews en testen zijn de resultaten boven verwachting. Maar waar zou je bij de aanschaf van een iPhone Xr bij KPN of een iPhone Xs op moeten letten? Waar zit het grote verschil?

 Verschil iPhone XS en XR

Het eerst verschil zit al in de prijs. Een iPhone Xr begint bij 859 euro en de iPhone Xs begint bij 1159 euro. Voor die 300 euro meer, krijg je als gebruiker een hoop technologie meer. Maar misschien heb je dat niet nodig. De iPhone Xr is verkrijgbaar met 64, 128 en 256 gb opslag. Het display is een LCD-scherm, dat Apple Liquid Retina HD noemt. Het scherm is 6.1 inch groot en heeft een resolutie van 1792 x 828 pixels. De iPhone Xr voldoet aan de IP67 norm en is spat-, water- en stofbestendig. Van binnen zit de A12 Bionic chip. Deze chip biedt veel mogelijkheden op het gebied van foto’s, AR en prestatievermogen.

De iPhone Xs is echt een stap omhoog en biedt opslag van 64, 256 en 512 gb. Het display is iets kleiner. Met 5.8 inch, scheelt het 0.3 inch met de iPhone Xr. Daarentegen heeft de iPhone Xs wel een beter display. Het display is all-screen OLED en heeft een resolutie van 2436 x 1125 pixels. Dat is een echte HD-resolutie. De iPhone Xs heeft een betere IP-normering, namelijk 68. Dit maakt de iPhone Xs beter bestand tegen water. Voor 30 minuten en 2 meter diep. Een groot verschil is de dubbele lens op de iPhone Xs. Hierbij wordt 1 lens gebruikt voor groothoek en 1 lens voor telefoto’s.

Nu is het handig om te kijken of het prijsverschil tussen de iPhone Xr en de iPhone Xs je als gebruiker ook meerwaarde biedt. Indien dit niet het geval is, dan zal de iPhone Xr de beste keuze zijn. Wil je als gebruiker een fantastisch display en het beste wat er verkrijgbaar is? Dan zal de keuze vallen op de iPhone Xs. Waar je als iPhone gebruiker in ieder geval zeker van bent, is dat je de komende jaren updates vanuit Apple zal blijven ontvangen. Een gemiddelde iPhone kan zo 4 jaar meegaan. Misschien maakt dat de keuze makkelijker.

(Dit is een samenwerking)

Meer over

Apple

Deel dit artikel

Lees ook

Met deze nieuwe Ziggo aanbieding wil de provider nieuwe klanten werven

Enige tijd geleden schreven we al over de KPN inflatiecorrectie 2023 en Ziggo inflatiecorrectie 2023 die niet bij iedereen in de smaak was gevallen. T...

Google Gemini release: nieuwe geduchte concurrent van ChatGPT?

Google heeft zijn nieuwste AI-model geïntroduceerd, dat volgens de techgigant het grootste en krachtigste model van kunstmatige intelligentie tot nu t...

0 Praat mee