Gigabyte breidt SSD-lijn uit met Aorus RGB serie

Daniel Dupré
0

Gigabyte heeft op de CES een nieuwe lijn van Aorus RGB ssd’s gepresenteerd. Het bedrijf heeft zijn M.2 PCIe Gen3 X4 ssd’s uitgebreid met gaming-versies die voorzien zijn van RGB verlichting. De ssd’s verschijnen in twee formfactors, AIC en M.2, en in meerdere capaciteiten. De ssd’s bieden kleurrijke verlichting en kunnen gesynchroniseerd worden met de verlichting op andere Aorus-producten.

 

Gigabyte Aorus RGB M.2 ssd

De Gigabyte Aorus RGB M.2 ssd met RGB verlichting

De Aorus RGB M.2 ssd verschijnt in twee capaciteiten: 256 GB en 512 GB. Volgens de fabrikant leveren ze een sequentiële leessnelheid tot 3480 MB/s en een schrijfsnelheid tot 2000 MB/s. De ssd’s zijn voorzien van aluminium heatsinks voor de koeling.

De Aorus RGB AIC ssd gaat nog een stapje verder met een opslagcapaciteit van 512 GB of 1 TB en een sequentiële leessnelheid tot 3480 MB/s en een schrijfsnelheid tot 3080 MB/s. In het ontwerp van de heatsink ontlenen de ssd’s designelementen uit de Aorus Z390 serie moederborden. Tussen de heatsink en het flash-geheugen zit een thermalpad om de warmte sneller naar de koelvinnen over te brengen.

 

Gigabyte Aorus RGB AIC ssd

De Gigabyte Aorus RGB AIC-variant, eveneens met RGB

De RGB-verlichting van de ssd’s is zo geplaatst dat het goed zichtbaar is en niet door andere accessoires in de pc-kast aan het zicht onttrokken worden. De verlichting kan in diverse kleuren en patronen oplichten op dezelfde wijze als overige Aorus-producten.

De ssd’s zouden op korte termijn beschikbaar moeten zijn. Prijzen zijn nog niet bekend.

 

 

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Feyenoord – NEC live kijken? Zo kijk je gratis de KNVB bekerfinale 2024

Morgen om 18:00 staat de finale van de KNVB Beker gepland, waarbij Feyenoord en NEC Nijmegen tegen elkaar zullen spelen in De Kuip in Rotterdam. Wil j...

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er