Gestapeld lcd-scherm

Redactie
0

Onderzoekers van Nvidia hebben een simpele en effectieve methode bedacht om de resolutie van een huis-tuin-en-keuken lcd-scherm te verviervoudigen en de refreshrate te verdubbelen: gewoon twee normale lcd-panels bovenop elkaar leggen. Deze techniek, die Nvidia ‘cascaded displays’ noemt, zou een manier kunnen vormen om goedkope schermen met ultrahoge resolutie te bouwen. Dit is bijvoorbeeld nodig voor 3D-brillen als de Oculus Rift.

Volgens het bericht bij Extremetech.com heeft Nvidia al een prototype van een 3D-bril met ‘cascaded display’ die erg veel lijkt op de Oculus Rift. De resultaten zouden opvallend goed zijn.

Nvidia kocht twee standaard 7-inch 1280 × 800 lcd-monitors. De lcd-panels werden uit de behuizing gehaald en de backlight van het bovenste panel werd verwijderd. Tussen de twee panels legde men een speciale folie om het verschil in polarisatie van de bovenkant van het onderste panel en de onderkant van het bovenste panel te overbruggen. De panels zijn namelijk niet precies op elkaar geplaatst, maar met een offsett van een kwart-pixel. Speciale software zorgt ervoor dat deze vreemde constructie ook nog werkt.

Cascaded displays: door twee normale panels op elkaar te leggen konden onderzoekers van Nvidia de resolutie verviervoudigen.

Cascaded displays: door twee normale panels op elkaar te leggen konden onderzoekers van Nvidia de resolutie verviervoudigen.

Deel dit artikel

Lees ook

KDE Plasma 6: dit is alles wat je moet weten over deze nieuwe versie

Met Plasma 6 heeft het KDE-team zijn bureaubladomgeving gemoderniseerd zonder deze op zijn kop te zetten. Veel veranderingen zijn uitgevoerd aan de ba...

AVM en Huawei leggen geschil bij over wifi-patenten

AVM en Huawei hebben hun geschil over recente wifi-patenten, waar we eerder over hebben geschreven, bijgelegd. Ze zullen de aanpassingen in de firmwar...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er