Genomineerd in de c’t lezers-awards: Eizo ColorEdge CS2400S

Redactie
0

Wat vind jij van alle producten die we het afgelopen jaar getest hebben de beste producten? Ook dit jaar organiseren we weer de c’t lezers-awards waarin jij kunt aangeven wat jij per categorie het beste product van 2022 vindt. We lichten hier een van de genomineerde producten uit: de Eizo ColorEdge CS2400S.

Genomineerd in de categorie monitoren: Eizo ColorEdge CS2400S

Genomineerd in de c’t lezers-awards: Eizo ColorEdge CS2400S

Toonaangevend in kleurweergave

Eizo is onder fotografen en beeldbewerkers het go-to-merk als je op zoek bent naar een monitor die kleuren op realistische wijze kan weergeven. Hier hangt over het algemeen wel een stevig prijskaartje aan, maar als professioneel gebruiker zul je dat er wel voor over hebben. Maar er zijn genoeg gebruikers voor wie fotografie of beeldbewerking een serieuze hobby is, en dan zullen veel Eizo-schermen een te groot deel van het hobbybudget opsnoepen.

Betaalbare optie

Voor deze groep brengt Eizo schermen uit die iets beter betaalbaar zijn. De ColorEdge CS2400S valt hier deels binnen, maar met een adviesprijs van 812 euro moet je toch nog redelijk diep in de geldbuidel tasten. Daarvoor haal je wel een scherm in huis dat niet alleen de sRGB-kleurruimte 100% afdekt, maar ook de AdobeRGB-fotokleurruimte en de CMYK-printkleurruimte ISO-Coated V2 tot meer dan 99 % afdekt – iets wat bijna uitsluitend professionele schermen doen.

Specificaties

Laat je ook niet verwarren door de 24-inch-diagonaal met het idee dat dit scherm klein is: door de 16:10-beeldverhouding en 1920 × 1200 resolutie heb je toch een behoorlijk schermoppervlak ter beschikking, dat beter overeenkomt met het gangbare 3:2-fotoformaat.
Om het scherm zit een bezel die zo’n 1,5 cm breed is. Het scherm kun je tot 15,5 cm in hoogte verstellen, 5º naar voren en 35º naar achter kantelen en naar de portretstand roteren. Het scherm draait soepel op de stevige voet. Het matte scherm biedt verzadigde kleuren, een contrastverhouding van 1350:1 en een helderheid van maximaal 410 cd/m2. Eizo kalibreert zijn ColorEdge-monitoren in de fabriek. Bovendien kun je ze met de eigen gratis ColorNavigator-software van tijd tot tijd na-kalibreren, zodat je ook na langere tijd van correcte kleuren verzekerd bent.

Connectiviteit en meer

De connectiviteit van de CS2400S laat ook weinig te wensen over: naast de HDMI-aansluiting en DisplayPort, zit er ook een USB-C-poort op die DisplayPort Alternate Mode ondersteunt – handig als je een laptop gebruikt die beeldsignalen via USB-C kan aanleveren. Het scherm kan je laptop opladen met tot 70 watt dankzij Power Delivery. Daarnaast zit er nog een USB type B upstreampoort op en een hub met vier USB type A-poorten, waarvan er twee USB 2 en twee USB 3 ondersteunen. Dankzij de ingebouwde KVM-functionaliteit koppelt het scherm een aangesloten muis en toetsenbord automatisch met de op dat moment actieve broncomputer, zodat je makkelijk met twee pc’s kunt werken.

De Eizo ColorEdge CS2400S is een van de goedkopere schermen van Eizo, maar biedt ook professionele gebruikers veel mogelijkheden. Dankzij de vele connectiviteitsopties kun je goed uit de voeten met allerlei randapparatuur, en kun je met een minimum aan kabels een scherm toevoegen. Met ruim 800 euro is het nog steeds niet echt een koopje. Wel krijg je een bijzonder ruime vijf jaar garantie met onsite omruilservice er standaard bij. Eizo-monitoren zijn ontworpen voor een lange levensduur: meestal ruim boven de al ruime garantie van vijf jaar voor kantoormonitoren. Voor de meeste modellen zijn reserveonderdelen tot vijf jaar na het einde van de productie beschikbaar. Ook wil Eizo op andere manieren een steentje bijdragen aan duurzaamheid, onder andere door gebruik te maken van energiebesparende functies en producten te produceren volgens internationale milieuvoorschriften. En door de focus te leggen op duurzaamheid en een lange levensduur, wordt er bespaard op hulpbronnen.

Duurzaamheid

De FlexScan-serie monitoren bevat modellen die uit meer dan 80 procent recycled plastic bestaan. Dat vermindert de hoeveelheid plasticafval, en bevordert hergebruik. Ook verpakt EIZO zijn producten niet meer in plastic en polystyreen, maar gerecycled karton en krantenpapier. Zelfs de meegeleverde kabels worden niet meer in plastic verpakt, maar in papier. EIZO voldoet daarmee niet alleen aan de internationale milieuwet- en regelgeving, maar ook aan de nieuwste milieunormen en certificeringen.

Is de Eizo ColorEdge CS2400S wat jou betreft de winnaar van 2023 in deze categorie?

Stem mee met de c’t lezers-awards en maak kans op prachtige prijzen!

Meer over

lezersawards

Deel dit artikel

Lees ook

EK 2024 live kijken? Zo kijk je o.a. Nederland – Frankrijk geheel gratis

Wil je het EK 2024 live volgen? In dit artikel lees je hoe je onder andere Nederland – Frankrijk aanstaande vrijdag in de hoogste kwaliteit met Nederl...

Bestel nu je tickets voor c’t live 2024!

Bestel nu je tickets voor c't live 2024!

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er