Gelekte foto’s: eigen VR-headset van Valve?

Alieke van Sommeren
0

Uit diverse gelekte gedetailleerde foto’s van VR-headsets met Valve-logo op de printplaat, lijkt het  dat Valve zelf aan een VR-headset bouwt.

Volgens kenners zijn er SteamVR tracking fotodiodes onder het plastic te zien. Er zitten verder twee camera’s in plus een geïntegreerde koptelefoon. Valve werkte eerder samen met HTC bij het uitbrengen van de Vive-serie VR-headsets.

Verdere specs

Volgens de bron van Upload VR waar de foto’s als eerste verschenen heeft de bril een blikveld van 135 graden en wordt waarschijnlijk de eerder aangekondigde Knuckles-controller meegeleverd. De mee te leveren game zou gaan om een Half Life-game. De resolutie van de bril: 2880 × 1600 pixels.

Wanneer Valve met de VR-bril gaat komen en wat hij moet gaan kosten is onbekend.

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

360 graden camera Vuze getest voor VR-films

De Vuze is een 360 graden camera die kan opnemen in stereoscopisch 3D. Daarmee is hij bijvoorbeeld ook geschikt om VR-films te maken. We bekijken het ...

Windows VR-bril met oled-display: Samsung Odyssey

Bijna alle virtual-reality-headsets voor Windows-MR (Mixed Reality) zijn technisch identiek. Er is één uitzondering: de Samsung Odyssey. Deze VR-bril ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er