Gedetailleerde informatie over mediabestanden

Noud van Kruysbergen
0

Bij het afspelen van muziekbestanden of het bekijken van foto’s of video’s op de Raspberry Pi kan het nodig zijn om bijvoorbeeld bij problemen de eigenschappen (metadata) van een mediabestand (bijvoorbeeld MP3, JPG of MP4) te bekijken. Daar bestaat een programmaatje voor in de Terminal waarmee je dat heel makkelijk kunt doen: Mediainfo.

Mediainfo is beschikbaar voor Windows, Mac OS en een groot aantal Linux-distributies, waaronder Debian. Aangezien Raspbian op Debian gebaseerd is, werkt het daar ook op.

Het programma kan een heleboel details laten zien, waaronder titel, auteur, regisseur, album, tracknummer, datum, tijdsduur, bij video’s onder meer codec, aspect (beeldverhouding) en frames per seconde en bij audio de codec, sample rate en het aantal kanalen.

Om Mediainfo te installeren gebruik je het commando

sudo apt-get install -y mediainfo

De metadata van een MP3-bestand vraag je met MediaInfo als volgt op:

mediainfo /home/pi/test.mp3

Daar moet je /home/pi vervangen door het pad naar de directory waar het mediabestand in staat en test.mp3 door de volledige naam van het bestand waarover je informatie wilt. Je krijgt dan een lijst te zien van alle metadata die er in dat bestand zitten.

mediainfo

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

NordVPN aanbieding: dit is dé deal die jij nodig hebt van deze VPN-dienst

Ben je op zoek naar een goede NordVPN aanbieding? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij hebben dé deal voor jou gevonden voor NordVPN die je via de ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er