Gboard: Google integreert zoekfunctie in iOS-toetsenbord

Noud van Kruysbergen
0

GBoard_2

Google’s nieuwe app zet de Google-zoekbalk direct in het onscreen toetsenbord van je iPhone en iPad. Je kunt er ook mee naar gif’s en emoji’s zoeken. Privégegevens blijven daarbij privé, zo belooft Google.

Google wil graag een prominentere positie innemen op iOS-apparaten. Met het kortgeleden uitgebrachte toetsenbord Gboard integreert het concern zijn zoekfunctie direct boven de toetsen. Daardoor is de zoekfunctie in iedere app praktisch meteen beschikbaar. Google heeft het zoeken wel uitgebreid met een speciale functie voor het vinden van gif-bestanden en emoji’s. Ook winkels en restaurants in de omgeving kun je ermee vinden en dan bijvoorbeeld meteen in je chat toevoegen. Met het Google-toetsenbord kun je bovendien woorden invoeren met wisbewegingen in plaats van typen, een functie die in het standaardtoetsenbord van Apple ontbreekt.

Vooralsnog kunnen alleen mensen met een Apple-account in de VS het toetsenbord installeren.

 

Meer over

GoogleiOS

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

NordVPN aanbieding: dit is dé deal die jij nodig hebt van deze VPN-dienst

Ben je op zoek naar een goede NordVPN aanbieding? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij hebben dé deal voor jou gevonden voor NordVPN die je via de ...

Met deze nieuwe Ziggo aanbieding hoopt de provider op nieuwe klanten

Vorig jaar schreven we al over zowel de KPN inflatiecorrectie 2023 als de Ziggo inflatiecorrectie 2023 die niet bij iedereen in de smaak was gevallen....

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er