Gaming-stoel van Herman Miller en Logitech

Daniel Dupré
0

Meubelfabrikant en leverancier van kantoorinrichtingen Herman Miller wil een graantje meepikken van de gaming markt en bundelt zijn krachten met Logitech. Het eerste resultaat van deze samenwerking is een aangepaste versie van de Embody bureaustoel.

Herman Miller Logitech Embody

(Bron: Logitech / Herman Miller)

In tegenstelling tot de meeste gaming-stoelen is de Embody niet gemodelleerd naar een grotendeels starre kuipstoel van een racewagen. In plaats daarvan heeft de stoel een ‘Backfit-afstelling’: een rugleuning die zich dynamisch aan de wervelkolom aanpast. Achter de Embody Tilt verbergt zich een synchroon-mechanisme met twee veren. Deze kunnen worden aangepast aan het lichaamsgewicht en zorgen voor speling in de rugleuning. Deze laatste is in hoogte te verstellen, de zitting in diepte. Vier schuimlagen en koperhoudende deeltjes moeten gamers koel houden. De enige verschillen ten opzichte van het origineel zijn de gebruikte materialen voor de zitting en het zwartblauwe kleurenschema.

Herman Miller en Logitech bieden de gaming-editie van de Embody aan voor 1331 euro. Daarmee is hij iets goedkoper dan standaardversie, die verkrijgbaar is vanaf ongeveer 1450 euro. Dat is nogal ongebruikelijk voor gaming-accessoires. Andere bureaustoelen met synchroon-mechanisme zijn al beschikbaar voor 200 euro of minder. Volgens de website is de stoel verkrijgbaar vanaf 14 augustus.

(Mark Mantel/Daniel Dupré)

Meer nieuws lees je in c't sep/2020

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Lees ook

Asrock barebones voor AMD Renoir-apu’s en Intel Comet Lake

Asrock heeft twee nieuwe barebones aangekondigd. De DeskMini X300 is geschikt voor AMD's Renoir-apu's en de DeskMini H470 is bedoeld voor Intel Comet ...

Officepakket LibreOffice 7.0: Grafische bibliotheek Skia komt eraan

Twee jaar na de laatste grote versie verhoogt LibreOffice het versienummer naar 7.0 en biedt het Vulkan-rendering via de bibliotheek Skia.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er