Gaming monitor met noise cancelling

Marco den Teuling
0

Hardwarefabrikanten richten zich steeds vaker op gamers, met bijzondere en luxe uitgevoerde producten. Gigabyte, vooral bekend van moederborden en grafische kaarten, richt zijn met zijn pas uitgebrachte monitor ook op deze groep. Het is de eerste monitor in het productaanbod van de fabrikant. De Gigabyte Aorus AD27QD is een echte gaming monitor, zoals aan de vormgeving al is af te zien. De aanwezige rgb-ledverlichting kan uiteraard via Gigabytes RGB Fusion software worden geregeld en gesynchroniseerd met de moederborden en andere producten van de fabrikant.

gaming monitor met noise cancelling Gigabyte AORUS AD27QD

Specificaties

De 27inch-monitor heeft een IPS-panel met QHD-resolutie (2560 × 1440 pixels) en 144 Hz refreshrate. Hij is ook geschikt voor HDR en heeft in tegenstelling tot veel andere game monitors geen curved display. Het scherm kan is draaibaar en kantelbar en tot 130 mm in hoogte verstelbaar. De DCI-P3 kleurruimte wordt voor 95% afgedekt en 10-bit kleurdiepte is beschikbaar. AMD’s FreeSync wordt ondersteund om tearing tegen te gaan in combinatie met AMD’s grafische kaarten. Bij Nvidia-kaarten worden met de nieuwste drivers ook sommige FreeSync-monitoren ondersteund, maar de Gigabyte staat nog niet op de officiële lijst van Nvidia als G-Sync compatibel. De monitor biedt twee USB 3.0-poorten, 2 × HDMI, 1 x DisplayPort, een hoofdtelefoon- en een microfoonaansluiting.

Gigabyte AORUS AD27QD gaming monitor

Noise cancelling

Om zich te onderscheiden bedenken fabrikanten steeds nieuwe extra’s. De AD27QD biedt Picture-in-Picture en Picture-by-Picture (PIP/PBP), een blauwlichtfilter en de optie om de monitor via software in te stellen in plaats van via het onscreen-display met de joystick. Via de software zijn aparte opties beschikbaar zoals lijnen over het beeld projecteren die in games bijvoorbeeld helpen bij het richten. De monitor biedt zelfs actieve noise cancelling op een aangesloten koptelefoon met behulp van een ingebouwde geluidskaart en microfoons. Dat werkt echter alleen als de geluidskaart in de monitor via usb aan de pc is gekoppeld en de analoge hoofdtelefoonaansluiting van de monitor wordt gebruikt.

De AD27QD is al bij diverse winkels te vinden, voor prijzen rond 600 euro.

Deel dit artikel

Lees ook

Micron bevestigt Nvidia GeForce RTX 3090 met GDDR6X RAM

Geheugenfabrikant Micron gaat het werkgeheugen leveren voor Nvidia's volgende GeForce topmodel. De kaart moet met 12 GB GDDR6X worden voorzien met een...

Gadget-pret: epische watergun, gordijnen smart maken en zelf plaatjes maken

We hebben enkele leuke gadgets voor je verzameld. Deze keer een epische watergun, het smart maken van je gordijnen en letterlijk plaatjes maken.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er