G.Skill Trident Z Neo-geheugen met laagste latentie

Daniel Dupré
0
G.Skill Trident Z Neo

(Bron: G.Skill)

De nieuwe RAM-modules uit de Trident Z Neo-serie moeten zorgen voor hoge prestaties in 3D-games en applicaties die veel van het geheugen vergen.

C.Skill heeft het verschijnen van de AMD Ryzen 3000-processor en het X570-platform aangegrepen om zijn nieuwe kits uit de Trident Z Neo-serie aan te kondigen. Het bijzondere aan het geheugen is de specificatie van de snelle DDR4-3600-kits. Het geheugen zou timings van 14-15-15-35 bereiken met een spanning van 1,4 volt.

Bekijk de trailer op YouTube:

De waarden zouden te realiseren zijn wanneer je 4 × 8 GB van het geheugen in het systeem plaatst. In de actuele Trident Z-serie biedt de fabrikant een DDR4 3600-kit met een latentie van 15-15-15-35 met 1,35 volt, die alleen beschikbaar zijn in sets van 2 ×8 GB. Processors profiteren van de lagere latenties wat voor hogere prestaties in 3D-games zorgt en in applicaties die veel geheugen gebruiken. Daarnaast brengt de fabrikant ook DDR4 3600-kits op de markt met een lagere spanning van 1,2 volt en latenties van 18-18-18-38.

Gskill Trident timings

Specificaties van de Trident Z Neo-kits (bron: G.Skill)

Binnen de Trident Z RGB serie biedt G.Skill ook al kits aan die expliciet voor AMD Ryzen-systemen bedoeld zijn. De specificaties verschillen niet noemenswaardig van de modules zonder Ryzen-certificaat. Alleen de testprocedure om de stabiliteit te garanderen is op AMD georiënteerd.

In de aankondiging zegt G.Skill dat het nieuwe geheugen nog in de maand juli wereldwijd beschikbaar moet zijn.

Mark Mantel

 

Meer hardwarenieuws lees je in c't 05/2024

Meer over

Hardware

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er