Firefox koppelt Facebook met social-API

Redactie
0

Mozilla heeft in de huidige bètaversie van browser Firefox een social API ingebouwd. Hiermee kan de browser worden geïntegreerd in sociale netwerken. Als de API actief is, zie je de nieuwe functies in een sidebar naast de normale content. Volgens Firefox’ engineering director Jonathan Nightingale zit achter de nieuwe functie het idee om social media niet langer als iets aparts te behandelen. De sidebar gebruikt overigens dezelfde technieken als tabbladen.

Op de privacy-blog van Mozilla legt Tom Lowenthal uit dat de social-API net als op een tabblad websites via beveiligde verbindingen laadt. Om die reden gebruiken ze hetzelfde mechanisme voor cookies en dezelfde instellingen voor het beschermen van de privacy. Zolang de sidebar geopend is, handelt die de communicatie met sociale netwerken af en geeft nieuws, statusupdates en chats weer zonder opnieuw te laden.

Facebook is de eerste partner voor de social-API. De ontwikkelaars van de populaire community hebben aan serverkant de boel geïmplementeerd. Volgens Nightingale is de functie in de huidige bèta 17 van Firefox beschikbaar. Als je met deze versie naar Facebook gaat, krijg je de nieuwe sidebar te zien.

Meer over

Facebook

Deel dit artikel

Lees ook

AVM en Huawei leggen geschil bij over wifi-patenten

AVM en Huawei hebben hun geschil over recente wifi-patenten, waar we eerder over hebben geschreven, bijgelegd. Ze zullen de aanpassingen in de firmwar...

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er