Firefox 29 met nieuwe gebruikersinterface

Redactie
0

De nieuwe versie van de webbrowser Firefox is radicaal veranderd: De nieuwe gebruikersinterface Australis komt met een opgeruimde browser en een eigentijdse uitstraling.

Met versie 29 heeft Mozilla de user interface van de Firefox-browser gewijzigd naar het nieuwe Australis-design. De herziening is de meest opvallende verandering sinds lange tijd. Al in mei 2012 onthulde Mozilla een eerste ontwerp onthuld onder de naam “Australis”.

Firefox_Australis1-31dd2a21c7c023d6-d337ca6869bbe033

De nieuwe Australis-interface moet dezelfde uitstraling hebben op Windows, Linux en Mac OS X. De nieuwe gebruikersinterface ziet er opgeruimd uit en doet door zijn minimalisme aan Googles browser Chrome denken. De tabbladen verhuizen verder naar boven, dus is er weer meer ruimte voor webcontent beschikbaar. Het actieve tabblad  onderscheidt zich door zachte rondingen van de inactieve tabbladen.

Het hoofdmenu is verborgen achter een hamburger-achtig pictogram. Hier zijn de belangrijke functies centraal verzameld.  De gebruiker kan dat naar eigen inzicht aanpassen, herschikken en uitbreiden. De pictogrammen kunnen ook uit het menu naar de knoppenbalk van de browser worden verplaatst. Dit is handig voor vaak gebruikte functies. Wie niet kan wennen aan de nieuwe look van Firefox zelf, kan de uitbreiding Classic Theme Restorer downloaden – daarmee wordt de oude vertrouwde interface in volle glorie hersteld.

Onder de motorkap voert Firefox kleine wijzigingen door, zoals de cloudservice Firefox Sync in combinatie met de nieuwe Firefox-accounts waarmee gebruikers gelijktijdig hun bookmarks en instellingen kunnen behouden tussen verschillende browsersessies op meerdere computers. Ontwikkelaars kunnen nu afzien van de -moz-prefix bij het box-sizing. Bovendien is de gamepad-API voltooid en geactiveerd. Alle andere wijzigingen staan in de release notes.

Firefox 29 is beschikbaar voor Windows, Mac OS en Linux. Als je al Firefox geïnstalleerd hebt, wordt de update automatisch uitgevoerd.

Deel dit artikel

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er