Feedly opent zijn API

0

Over iets minder dan een maand stopt Google met zijn RSS-dienst Reader. Het door veel mensen als vervanging geprefereerde Feedly heeft nu zijn plannen voor de toekomst gepresenteerd. Deze plannen zijn goed nieuws voor gebruikers van de RSS-apps Reeder, Press, Nextgen Reader, Newsify en gReader, want Feedly gaat binnenkort de functie van de back-end overnemen, die tot nu toe door Google Reader geleverd werd.

Gebruikers van deze apps kunnen dus op de achtergrond hun abonnementen en gelezen artikelen via Feedly laten synchroniseren. De toegang tot Feedly is daarbij gratis. Volgens eigen zeggen heeft Feedly aanvragen van meer dan 100 applicatie-ontwikkelaars gekregen en wil deze zo snel mogelijk verwerken.

Bovendien staan er veel features op de planning, waar veel gebruikers naar uitkijken. Dat zijn onder meer een betere performance, zoeken binnen feeds, een webinterface zonder extensie, ondersteuning voor Windows Phone en Windows 8 en de mogelijkheid om artikelen te delen. Nieuwe ideeën zijn nog steeds welkom.

Google maakte in maart bekend, dat Google Reader op 1 juli uit de lucht gaat. De populaire dienst vergaart de door gebruikers geabonneerde RSS-feeds van onder meer nieuwssites en maakt het mogelijk om deze centraal te lezen, te beheren en tussen verschillende apparaten te synchroniseren.

Deel dit artikel

Lees ook

Windows 11 Unified Update Platform geïntroduceerd door Microsoft

Op 28 maart gaat Microsoft het "Unified Update Platform" gebruiken voor Windows 11. Dit platform zorgt ervoor dat gebruikers minder gegevens hoeven te...

Windows 11 opstartproblemen door alternatieve desktop GUI-software

Microsoft waarschuwt dat Windows 11 mogelijk niet meer kan opstarten nadat updates zijn geïnstalleerd voor Windows 11 22H2, als er GUI-software aanwez...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er