Facebook wijzigt privacy-instellingen jongeren

Redactie
0

Facebook past de privacy-instellingen aan voor nieuwe gebruikers tussen 13 en 17 jaar. In een blog is te lezen dat de communitysite de postings van jongeren standaard alleen voor vrienden instelt. Tot dusver was de info automatisch voor vrienden van vrienden te lezen.

Instellingen voor postings is standaard 'Vrienden'

Een andere belangrijke wijziging is dat teenagers de mogelijkheid krijgen om postings openbaar te maken – ofwel te lezen voor iedereen. De eerste keer stelt Facebook daarbij als waarschuwing ook de vraag of degene beseft dat de postings door iedereen kunnen worden gelezen. Daarnaast word je erop geattendeerd dat de gebruiker en iedereen genoemd in de postings vriendschapsverzoeken kunnen ontvangen en ook berichten van mensen die je niet persoonlijk kent. Een kortere, tweede waarschuwing volgt als je nog meer postings als openbaar instelt.

Met het vrijgeven van de openbare postings wil Facebook net als op andere portals dat jongeren meer mensen kunnen bereiken. In de toekomst kunnen ze hun postings ook voor abonnementen vrijgeven. “We nemen de veiligheid van teenager zeer serieus”, aldus Facebook in de blog waarbij de site verwijst naar de waarschuwingen.

Voor ouders kan het echter een reden meer zijn om de online activiteiten van hun kinderen in de gaten te houden en ze in geval van twijfel te helpen. Facebook zelf heeft ook een site met informatie voor ouderen en leraren.

Meer over

Facebook

Deel dit artikel

Lees ook

AVM toont nieuwe FRITZ!-producten op het MWC in Barcelona

Op het MWC in Barcelona toont AVM nieuwe FRITZ!-producten voor thuisnetwerken via 5G, glasvezel, DSL en kabel.

Netflix-account delen? Omzeilen van het verbod op delen doe je zo

De streamingdienst Netflix is begonnen met het actief aanpakken van gebruikers die hun Netflix-account delen met anderen. De streamingdienst accepteer...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er