Facebook wijzigt privacy-instellingen jongeren

Redactie
0

Facebook past de privacy-instellingen aan voor nieuwe gebruikers tussen 13 en 17 jaar. In een blog is te lezen dat de communitysite de postings van jongeren standaard alleen voor vrienden instelt. Tot dusver was de info automatisch voor vrienden van vrienden te lezen.

Instellingen voor postings is standaard 'Vrienden'

Een andere belangrijke wijziging is dat teenagers de mogelijkheid krijgen om postings openbaar te maken – ofwel te lezen voor iedereen. De eerste keer stelt Facebook daarbij als waarschuwing ook de vraag of degene beseft dat de postings door iedereen kunnen worden gelezen. Daarnaast word je erop geattendeerd dat de gebruiker en iedereen genoemd in de postings vriendschapsverzoeken kunnen ontvangen en ook berichten van mensen die je niet persoonlijk kent. Een kortere, tweede waarschuwing volgt als je nog meer postings als openbaar instelt.

Met het vrijgeven van de openbare postings wil Facebook net als op andere portals dat jongeren meer mensen kunnen bereiken. In de toekomst kunnen ze hun postings ook voor abonnementen vrijgeven. “We nemen de veiligheid van teenager zeer serieus”, aldus Facebook in de blog waarbij de site verwijst naar de waarschuwingen.

Voor ouders kan het echter een reden meer zijn om de online activiteiten van hun kinderen in de gaten te houden en ze in geval van twijfel te helpen. Facebook zelf heeft ook een site met informatie voor ouderen en leraren.

Meer over

Facebook

Deel dit artikel

Lees ook

Met deze Odido aanbieding ontvang je tot tien maanden lang dikke korting

Ben je op zoek naar manieren om te besparen op internet en tv? Of het nu gaat om het vinden van een voordelig abonnement of vanwege een recente verhui...

Windows 11 24H2 Release Preview opnieuw beschikbaar zonder Recall

Microsoft onderbrak verrassend de distributie van de Release Preview van Windows 11 24H2 afgelopen week. Nu is de Windows 11 24H2 Release Preview weer...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er