Facebook-hacker krijgt 10.000 dollar beloning via crowdfunding

Redactie
0

Voor de Palestijnse hacker, die enkele dagen geleden direct via Mark Zuckerbergs prikbord attendeerde op een veiligheidslek bij Facebook, hebben internetgebruikers meer dan 10.000 dollar ingezameld.

Khalil Shreateh kon na enkele misverstanden met het beveiligingsteam direct iets op het prikbord van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg posten en op die manier de aandacht op zich vestigen. Inmiddels heeft Facebook het lek gedicht, maar geen beloning voor Shreateh in het vooruitzicht gesteld. Volgens de communitysite heeft hij namelijk de voorwaarden overtreden. In de tussentijd werd zelfs zijn Facebook-pagina geblokkeerd.

De donatie is een initiatief van security-onderzoeker Marc Maiffret, die met zijn team al veel veiligheidslekken heeft blootgelegd. Maiffret had internetgebruikers opgeroepen aan veiligheidsexperts overal ter wereld een teken te sturen om daarmee de waardering uit te drukken dat ze werken voor het welzijn van ieder. Hij heeft bedankt voor het succes en zal het geld overmaken naar Khalil Shreateh.

Met dit bericht richtte Khalil zich direct tot Mark Zuckerberg

Meer over

Facebook

Deel dit artikel

Lees ook

KDE Plasma 6: dit is alles wat je moet weten over deze nieuwe versie

Met Plasma 6 heeft het KDE-team zijn bureaubladomgeving gemoderniseerd zonder deze op zijn kop te zetten. Veel veranderingen zijn uitgevoerd aan de ba...

AVM en Huawei leggen geschil bij over wifi-patenten

AVM en Huawei hebben hun geschil over recente wifi-patenten, waar we eerder over hebben geschreven, bijgelegd. Ze zullen de aanpassingen in de firmwar...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er