Facebook-account vereiste voor Oculus VR-bril

Daniel Dupré
0

Als je in toekomst een VR-bril van Oculus wilt gebruiken, moet je een Facebook-account hebben. Als je al een account bij Oculus zelf hebt, kun je daar nog tot eind 2022 mee vooruit.

Vanaf oktober 2020 moeten nieuwe gebruikers van Oculus VR-headsets een Facebook-account hebben om zich in de virtuele realiteit te kunnen storten, heeft de fabrikant aangekondigd.

De enige uitzondering is voor Oculus-headsets die al op de markt zijn (Rift, Rift S, Quest en Go). Gebruikers die voor de deadline al een Oculus-account hebben aangemaakt, kunnen de Facebook-verplichting op deze apparaten uitstellen tot eind 2022. Tot die tijd kun je de bril zonder beperkingen gebruiken met het Oculus-account.

Vanaf 1 januari 2023 eindigt de officiële ondersteuning van de Oculus-accounts. Je zult dan de oudere VR-headsets nog wel gebruiken met de accounts, maar dan zijn niet meer alle functies beschikbaar. Alle toekomstige Oculus-apparaten zullen uitsluitend met een Facebook-account kunnen werken.

De mogelijkheid om een Oculus headset te gebruiken met een Facebook-account bestaat al. Momenteel heb je een van de twee accounts nodig om een headset in gebruik te nemen.

Volgens Oculus is de maatregel bedoeld zodat gebruikers gemakkelijker vrienden vinden om samen met hen te gamen. Daarnaast moeten er via Facebook meer sociale functies in VR worden geïntegreerd. De Facebook-integratie zou gebruikers ook betere veiligheid en privacy moeten bieden, schrijft Oculus in een persbericht.

Gebruikers zullen wel een apart VR-account kunnen aanmaken om Facebook-vrienden van VR-vrienden te kunnen scheiden. Ook zouden functies worden geïntroduceerd om de zichtbaarheid van VR-activiteiten te kunnen beperken.

Facebook heeft in 2014 Oculus overgenomen voor 2,3 miljard dollar. Het bedrijf verzamelt informatie over het VR-gebruik van gebruikers die inloggen op Oculus met een Facebook-account. Dit is bedoeld om de gebruikerservaring te verbeteren. Volgens Facebook wordt de informatie ook gebruikt om gepersonaliseerde inhoud zoals advertenties weer te geven.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

 

(Daniel Herbig / Daniel Dupré)

Meer nieuws lees je in c't magazine jul/2021

Deel dit artikel

Lees ook

Zomeractie: korting op c’t magazine abonnement

Verdiep jij je graag in de snelle ontwikkelingen in IT en computers? En wil je diepgang en betrouwbare informatie? Dan is de zomeractie van c’t jou op...

Windows 365 – virtuele werkomgeving in de cloud

Virtuele Windows werkomgevingen met Windows 10 of 11 uit het Azure-datacenter zijn binnenkort te huur onder de naam Windows 365.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er