EU wil grensoverschrijdend winkelen stimuleren

Redactie
0

De EU wil het winkelen in een ander Europees land makkelijker maken. In een interview met de Duitse krant Neue Osnabrücker Zeitung liet Viviane Reding, vice-president van de Europese Commissie, weten plannen voor een nieuw soort Europees aankooprecht te willen stimuleren.

Hiermee moeten consumenten die in het buitenland iets kopen, niet alleen uit de nationale regelgeving kunnen kiezen, maar ook uit een Europese. “Als bedrijven grensoverschrijdend willen verkopen, moeten ze dat kunnen doen op basis van Europese regels”, aldus Reding. “Dat bespaart kosten en zorgt voor rechtszekerheid.” Met name online shopping zal daarmee makkelijker worden.

De politica benadrukte daarbij dat de nieuwe verordening niet de nationale regels moet vervangen, maar alleen als alternatief naast de regels uit de 27 afzonderlijke Europese lidstaten wordt aangeboden. Het nieuwe aankooprecht, waarvoor de juridische commissie van het Europees parlement onlangs de weg zou hebben vrijgemaakt, zou “alle wezenlijke regels” voor een verdrag bevatten. Hiertoe behoren ook zaken als informatie of recht op terugvorderingen. Slechts 9 procent van alle consumenten zouden tot dusver producten in een ander Europees land aanschaffen. Daarbij zouden ze voor identieke producten tot 24 procent kunnen uitsparen.

Deel dit artikel

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er