Etherpad Lite met videoconferentie

Noud van Kruysbergen
0

De nieuwe versie van Etherpad Lite breidt de online editor uit met een videoconferentiesysteem dat op Tokbox gebaseerd is. Deze feature werd geïmplementeerd in het kader van een nieuw plug-in-framework dat het voor ontwikkelaars en gebruikers makkelijker moet maken om nieuwe functies toe te voegen. Andere vernieuwingen zijn syntax-highlighting en het eenvoudig toekennen van verschillende header-stijlen.

Met Etherpad kun je documenten online maken en samen met anderen bewerken. Etherpad is geschreven in serverside JavaScript en gebruikt het framework node.js. De tool werkt dan ook onder Windows, Linux en Mac OS X. De client is geïmplementeerd met HTML, CSS en Javascript en moet dan ook in iedere browser kunnen werken. Met een jQuery-plug-in is de online editor in andere websites in te bouwen.

Etherpad Lite is een zelfstandige versie van Etherpad, de in Scala geschreven webbased editor die eind 2009 door Google gekocht werd om in Google Wave te gebruiken. Sinds 2010 wordt Etherpad doorontwikkeld onder de hoede van de onafhankelijke Etherpad Foundation.

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

KDE Plasma 6: dit is alles wat je moet weten over deze nieuwe versie

Met Plasma 6 heeft het KDE-team zijn bureaubladomgeving gemoderniseerd zonder deze op zijn kop te zetten. Veel veranderingen zijn uitgevoerd aan de ba...

AVM en Huawei leggen geschil bij over wifi-patenten

AVM en Huawei hebben hun geschil over recente wifi-patenten, waar we eerder over hebben geschreven, bijgelegd. Ze zullen de aanpassingen in de firmwar...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er