Ergonomische muis van Evoluent

Daniel Dupré
0
Evoluent D Wireless

(Bron: Evoluent)

De Evoluent D is een nieuwe verticale muis van Evoluent, producent van ergonomische randapparatuur. De muis moet ongemak door het gebruik van een muis bij de computer reduceren door deze in een verticale positie te gebruiken. Je hoeft je pols dus niet te draaien om de muis vast te pakken zoals bij standaard muizen, maar pakt hem vast alsof je iemands hand schudt.

De muis is bovendien voorzien van goten op de knoppen, zodat je vingers daar op een natuurlijke manier in liggen. De muis heeft een hoogwaardige uitstraling en is van chroom highlights voorzien. De muis is iets minder bol dan eerdere modellen van Evoluent en voorzien van texturen die voor een betere grip moet zorgen.

Evoluent D Wireless_2

(Bron: Evoluent)

Met de meegeleverde driver kun je de vijf knoppen van de muis naar wens programmeren, net als het klikbare scrolwiel. Er zit een dpi-knop op, waarmee je snel tussen verschillende sensoresoluties kunt schakelen. De muis meet 112 × 78 × 87 mm (B × H × D) en weegt 174 gram.

De Evoluent D is verkrijgbaar in een bekabelde versie en een draadloze variant. Deze wordt voorzien van 1 meegeleverde AA-batterij die je achter een magnetisch klepje plaatst. De muizen moeten binnenkort verkrijgbaar zijn. Prijzen zijn nog niet bekend.

 

Meer hardware nieuws lees je c't 05/2024

Meer over

Hardware

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

KDE Plasma 6: dit is alles wat je moet weten over deze nieuwe versie

Met Plasma 6 heeft het KDE-team zijn bureaubladomgeving gemoderniseerd zonder deze op zijn kop te zetten. Veel veranderingen zijn uitgevoerd aan de ba...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er